Zpravodaj (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  14.02.2003 11:51:17

DNES v centru pozornosti ČEZ


Včerejší vývoj na amerických akciových trzích ilustroval, jak velká  nejistota panuje ohledně dalšího vývoje. Hlavní indexy se v průběhu dne propadaly (Nasdaq ztrácel přes 1,5%, Dow Jones více než 1,6%),  aby nakonec v závěrečných hodinách vymazaly své ztráty a uzavíraly se ztrátou jen několika málo bodů. Takový vývoj mají na svědomí obavy z válečného konfliktu v Iráku. Proto je dnes také velmi  očekávána řeč Hanse Blixe před Radou bezpečnost o součinnosti Iráku při zbrojní inspekci.
Z ekonomických zpráv byl zveřejněn rozporuplný  údaj o  retailových prodejích, které skočily hůře než očekával trh. Očištěné o položku "automobily" jsou však  lepší než očekávání.

Důležitá data ve formě firemních výsledků však přišla až po zavření trhů. Reportoval své výsledky DELL a protože byly v souladu s očekáváním a poskytl i slušný výhled, jeho akcie v poobchodní fázi posílily přes 4%. Podobně optimisticky byli naladěni investoři po výsledcích Nvidea (+8,80%), Invision (+2,92%) a Intuit(+4%). Takže na "ekonomické frontě" to vypadá dobře, nejistá zůstává "politická".

Evropské indexy se po zprávách z Ameriky pohybují v  kladných hodnotách. Německý  Dax posiluje po včerejší ztrátě přes 1,35%.
Domácí trh se však dnes vydal do poklesu. Na vině jsou především akcie společnosti ČEZ, které ztrácejí přes 2,5% po zprávách,  že
 antimonopolní úřad si pravděpodobně vyžádá nový posudek ohodnocení podílu v ČEPS, který ČEZ prodává a antimonopolnímu úřadu se jeho cena zdá příliš vysoká. Pokud by došlo k novému přeceňování, prodloužil by se proces spojení ČEZu a regionálních distrubučních společností. Pro akcie ČEZu by to znamenalo dosti nepříznivou zprávu.

Před rozhodováním vlády 17.února o dalším osudu společnosti dnes celkem logicky   posilují akcie Českého Telecomu. Krátkodobým "stropem" se pro něj však zdá být hranice 300 korun. Důležité hranice včera uhájily akcie Unipetrolu a Českých radiokomunikací. Dnes u nich neproběhl ani jediný obchod, ale zdá se, že se otevírá cesta výše. Ranní propad Este Bank v Rakousku a silná koruna způsobily po otevření silné prodeje tohoto titulu na našem trhu. Situace se však již stabilizovala a titul ztrácí  okolo procenta s posledním obchodem za 1940. Naopak  ranní optimismus vyprchal u Komeční banky, když otevírala blízko hranice 2100.  Přišla opět ledová sprcha ve formě prodejů až do ceny 2080. Titul tedy ztrácí 0,22%.

Roman Skalický



Tyto zprávy pro vás vytváří Cyrrus

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Et   9:49  ČEZ: Akcie již bez nároku na dividendu Research (J&T BANKA)
Et   9:42  Krátké zprávy z ČR: COLT; ČEZ; ČNB Research (Česká spořitelna)
Et   8:57  ČEZ: První den obchodování bez dividendy ve výši 52 CZK - Komentář k firmě Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 16:43  Akciové trhy: Korekce v Evropě, negativní začátek seance v Americe - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688