skoda-auto.cz (Škoda auto)
Práce  |  14.10.2021 13:05:57

ŠKODA AUTO je podle mezinárodního průzkumu Universum nejatraktivnějším zaměstnavatelem v ČR

“Vítězství v anketě Universum představuje pro společnost ŠKODA AUTO zcela mimořádné ocenění. Rozhodují v ní mladí talentovaní lidé, kteří se chtějí dále rozvíjet, stanoví si ambiciózní cíle a kteří kladou na svého budoucího zaměstnavatele vysoké nároky. Jako největší společnost soukromého sektoru v zemi si jsme vědomi svého závazku, abychom individuálně podporovali mladé kolegyně a kolegy a nabízeli jim zajímavé možnosti profesního růstu.”

Maren Gräf, členka představenstva ŠKODA AUTO za oblast Řízení lidských zdrojů

Úspěchem ročníku 2021 je pro domácí automobilku nejen potvrzení první příčky mezi posluchači technických univerzit a obhajoba druhého místa na ekonomických fakultách, ale také vstup mezi pět nejžádanějších zaměstnavatelů v oblasti informačních technologií. S rozvojem elektromobility a digitalizace, která se dotýká jak samotných automobilů, tak výroby i prodeje, roste poptávka právě po odbornících na IT.

Průzkum Universum je mezinárodní hodnocení atraktivity zaměstnavatelů, které provádí ankety mezi vysokoškoláky na národní úrovni. V České republice proběhlo poosmé a ŠKODA AUTO v něm boduje pravidelně. Studenti se vyjadřují nejen k samotným firmám, o nichž uvažují jako o budoucím působišti, ale rovněž sdělují své preference a požadavky, což je naopak užitečná zpětná vazba pro zaměstnavatele. Vedle finančního ohodnocení uvádějí zvláště studenti technických oborů jako podstatná hlediska i úspěch firmy či příležitosti k dalšímu rozvoji a možnost flexibilních úvazků.

ŠKODA AUTO dlouhodobě buduje těsné vazby s vysokoškolským prostředím na mnoha úrovních. Přímo spolupracuje se dvěma desítkami univerzit, kterým pomáhá například s budováním laboratoří a zázemí pro studenty nebo poskytnutím konstrukčních celků i celých automobilů pro účely výuky. Jen za rok 2020 předala automobilka na vzdělávací účely 410 učebních pomůcek včetně 65 vozů a 145 motorů nebo převodovek, které pomáhají pedagogům i studentům v odborných předmětech. To spolu se subvencemi výzkumných projektů na vysokých školách představuje investice převyšující 100 milionů korun.

Vysokoškolští studenti mají také možnosti setkávat se se zástupci automobilky během různých příležitostí, jako jsou workshopy, tematické přednášky nebo aktuálně probíhající roadshow ŠKODA iV DAY. Ta během října navštíví partnerské univerzity po celé republice a přiblíží vysokoškolákům novinky z oblasti elektromobility. Součástí akce jsou přednášky a diskuze s odborníky, kteří zájemce seznámí s širokou paletou elektrických vozidel s označením iV, a to jak elektromobilů, tak plug-in hybridů. Studenti si mohou vystavené automobily za asistence expertů dopodrobna prohlédnout a k dispozici mají rovněž klíčové součásti elektrických vozidel, jako je trakční akumulátor, elektromotor nebo systém nabíjení.

ŠKODA AUTO nabízí studentům stáže, trainee i doktorandské programy či pomoc s přípravou závěrečných prací. Novinkou letošního roku je spuštění tzv. Tech Trainee programu, který má za cíl vyhledat talentované absolventy především pro oblasti elektromobility a digitalizace. Během roční přípravy seznámí mladé adepty s nezbytnými základy pro žádané a vysoce specializované profese.

Náborové kampaně společnosti probíhaly i v době pandemie, kdy ŠKODA AUTO využila netradiční formu prezentace pomocí virtuální konference ŠKODA CON. Ta částečně nahradila kariérní veletrhy a konference hravou formou na platformě Confer-o-Matic, nabízející online 3D zážitky z pohodlí domova. Odborníci z automobilky přednášeli pro více než pět set účastníků z řad studentů i pedagogů nahrávali na videa.

Nové možnosti pro uplatnění studentů otvírají rovněž ambiciózní plány automobilky na příští dekádu, pro niž společnost v letošním roce přijala strategii NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030. Jedním z cílů rozvoje firmy je ve spolupráci s koncernem Volkswagen a místními úřady proměnit Českou republiku v centrum rozvoje elektromobility.

The post ŠKODA AUTO je podle mezinárodního průzkumu Universum nejatraktivnějším zaměstnavatelem v ČR appeared first on ŠKODA Storyboard.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688