Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  13.10.2021 00:00:00

Město Hradec Králové nabízí startovací byty

Letos na podzim město Hradec Králové opět vyhlásí výběrové řízení na pronájem uvolněných startovacích bytů. Celkem se bude jednat o 60 bytů velikosti 1+kk a 2+kk. Část bytů je k dispozici okamžitě, další budou obsazovány po jejich uvolnění v průběhu následujícího roku. Podávat žádosti mohou osoby, které k datu podání ještě nedosáhly věku 32 let, mají ve městě trvalý pobyt nebo jsou zde zaměstnány, a také nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení. K dispozici budou byty v lokalitách Svatojánská a Stromovka, také na Gočárově třídě nebo v ulicích Urxova, Pod Zámečkem, Divišova a Rybova. Předepsané formuláře můžou žadatelé odevzdávat pouze osobně na magistrátu města ve dnech 3., 10. a 15. listopadu vždy od 8 do 17 hodin. Termín veřejného losování proběhne 22. listopadu v 15 hodin ve velkém sále Adalbertina.
 

 
 
„Startovací byty jsou ideálním řešením bydlení pro mladé lidi, protože jim nízký nájem umožní dosáhnout na plnohodnotné bydlení a zároveň si našetřit finance do budoucna. Obzvlášť v dnešní době, kdy jsou ceny nemovitostí velmi vysoké, je po tomto typu bydlení vysoká poptávka,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Žadatelé kromě podmínek věku nebo bydliště či zaměstnání v Hradci Králové musí splňovat ještě další podmínky. „Žadatel například nesmí vlastnit byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení, nesmí být dlužníkem města nebo městských organizací a je zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. Budeme také požadovat, aby se vybraný žadatel přihlásil k trvalému pobytu v Hradci Králové. Každý uchazeč o startovací byty může podat pouze jednu žádost, přičemž manželé nebo registrovaní partneři jsou považování za jednoho uchazeče,“ informuje náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek. Nájemné v těchto startovacích bytech zůstává nezměněno, je určeno ve výši 45,30 korun za metr čtvereční za měsíc.

Uvolněné startovací byty se nachází v k lokalitách Svatojánská a Stromovka, na Gočárově třídě v domě čp. 760, v Urxově ulici čp. 296, v ulici Pod Zámečkem čp. 1835, 1836 a 1837, v Rybově ulici čp. 1898 a Divišově ulici čp. 830.

Vyplněné žádosti o pronájem startovacích bytů budou přijímány pouze osobně ve dnech 3., 10. a 15. listopadu vždy od 8 do 17 hodin v zasedací místnosti č. 199/A. v prvním patře pravého křídla budovy hradeckého magistrátu na adrese Československé armády 408. Přihlášky nelze podávat elektronicky ani zasílat poštou. Přihláška do výběrového řízení bude od 15. října 2021 k dispozici na odboru správy majetku města, na webových stránkách města nebo na úřední desce. Na těchto místech budou postupně doplněny také další informace k výběrovému řízení včetně možnosti prohlídek bytů.

Veřejné losování proběhne 22. listopadu od 15 hodin a bude provedeno zástupcem odboru interního auditu a kontroly ve velkém sále Adalbertina. „Vítězný uchazeč bude mít možnost si konkrétní byt prohlédnout, a pak sdělit odboru správy majetku města, zda na něj chce uzavřít nájemní smlouvu. V případě jeho nezájmu, bude osloven další vylosovaný v pořadí. Nájemní smlouvy budou uzavírány od prosince. Větší počet bytů se bude postupně uvolňovat také v průběhu prvního pololetí roku 2022,“ dodává náměstek Marek.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Mgr. Kateřina Šmídová
Vytvořeno / změněno: 13.10.2021 / 13.10.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688