plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  12.10.2021 00:00:00

V centru Plzně opět vypukne festival stepu, přijede mistr světa Daniel Borak

V centru Plzně opět vypukne festival stepu, přijede mistr světa Daniel Borak

Zdroj fotografií: Plzeňský festival stepu

Zdroj fotografií: Plzeňský festival stepu

Po téměř dvou a půl letech se Plzeň opět stane na čtyři dny místem setkání špičkových stepařů od nás i ze zahraničí. Plzeňský festival stepu, jehož konání v květnu 2020 i 2021 znemožnila pandemie covidu-19, se uskuteční v náhradním termínu od 14. do 17. října 2021. Bohatý program představí stepařské umění nejen při hlavním večerním programu v Měšťanské besedě, ale také pod širým nebem v centru Plzně. Chystá se flashmob (rychle svolané vystoupení na veřejnosti) s více než stovkou účinkujících, ukázky různých druhů a stylů stepu či workshopy. Hlavní hvězdou festivalu je Daniel Borak ze Švýcarska, několikanásobný mistr světa, tanečník a choreograf s českými kořeny.

„Kompletně připravit a zase zrušit dva termíny festivalu nás stálo hodně sil, dá se říct, že jsme si sáhli na dno. Už je to ale za námi a teď se neskutečně těšíme, že 7. ročník bude a že se nám podaří Plzeňský festival stepu udržet,“ uvedla Kamila Borovská ze Step by Step studia, které festival organizuje.

Změna termínu i nejistá situace způsobená pandemií se podepsaly na mezinárodní účasti, část zahraničních sólistů i studia z Polska a Německa se tentokrát nezúčastní. I tak ale program slibuje skvělé zážitky. „Jsme šťastní, že v Plzni opět přivítáme fenomenálního stepaře ze Švýcarska Daniela Boraka, který byl hostem našeho festivalu už dvakrát, v letech 2015 a 2018. Jeho choreografie představují současnou světovou špičku!“ upozornila Kamila Borovská. Hvězdou a stálicí festivalu je rovněž ukrajinský stepař žijící v Praze Igor Bezdieniezhnykh, který povede stepařský workshop pro veřejnost v DEPO2015.

Zdroj fotografií: Plzeňský festival stepu

V rámci sobotní Stepařské show v Měšťanské besedě, kterou moderuje Roman Vojtek, i při vystoupeních pod širým nebem se představí stepařská studia z Prahy, Hradce Králové a Plzně, včetně domácího Step by Step studia Kamily Borovské. Jeho členové mají na svém kontě řadu úspěchů, mimo jiné zlaté medaile pro formaci z Mistrovství Evropy 2018 a 2019. „Naši stepaři předvedou své umění nejprve ve čtvrtek v menších skupinkách na různých místech pěší zóny města Plzně. V pátek se k nim při flashmobu na Anglickém nábřeží přidají stepaři z dalších studií. Předpokládáme, že najednou bude stepovat více než stovka dětí i dospělých. Sobotní dopoledne bude patřit ukázkám různých druhů stepu na pódiu U Branky. Vyvrcholením festivalu bude tradičně Stepařská show v Měšťanské besedě,“ pozvala Kamila Borovská.

Vstupenky na Stepařskou show jsou k dostání prostřednictvím webu www.mestanska-beseda.cz nebo v předprodeji na náměstí Republiky 41. Vstup na vystoupení pod širým nebem i workshop pro veřejnost je zdarma.

Plzeňský festival stepu pořádá Spolek K.R.O.K. a organizátorem je Step by Step studio. Letošní ročník se koná pod záštitou primátora města Plzně Martina Baxy.

Podrobný program je k dispozici na:
www.plzenskyfestivalstepu.cz

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 12. 10. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688