plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  08.10.2021 08:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? Brewstock 2021: minipivovary v Prazdroji, festival Žonglobalizace, dobývání města Plzeň na Ranči Šídlovák

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Co přinese druhý říjnový víkend? Plzeň si připravila bohatý program pro vaše ratolesti v podobě festivalu KUK a divadelních představení v divadle Alfa. Na své si přijdou i dospělí, kteří se mohou těšit na šestý ročník oblíbeného kulturně-pivního festivalu Brewstock. Kdo by chtěl zahnat nudu a zažít něco nového, nechť zavítá na Žonglobalizaci.

Brewstock 2021: minipivovary v Prazdroji

Oblíbený pivně-kulturní festival Brewstock tentokrát zve všechny pivní nadšence na nádvoří Plzeňského Prazdroje. První piva se začnou čepovat v pátek a až do sobotního večera si kromě ochutnávky desítky druhů piv můžete také popovídat přímo se sládky a dozvědět se i zajímavosti od odborníků na pivo vzatých. Chybět samozřejmě nebude ani rozmanitá nabídka výborného jídla. Vstup je zdarma.

Festival Žonglobalizace

Humberto je na dovolené, teď frčí Žonglobalizace! O víkendu vyvrcholí tento festival českého i světového žonglérského umění, který po celý týden zve na dechberoucí novocirkusová představení nebo workshopy. Kompletní program Žonglobalizační soboty, nedělní program pro děti a další informace si vyžonglujete na webu festivalu.

Festival pro nejmenší KUK

Festival KUK je první česká akce, která cílí na ty nejmenší návštěvníky ve věku od 10 měsíců do 3 let. Vezměte svoje ratolesti a vyrazte s nimi od soboty až do úterý 12. října do DEPO2015, kde vyroste celodenní herna s obřím bludištěm a srandovními skrýšemi. Chybět tu nebudou hravé tabule, originální haptický koberec, indiánská vesnička, velká kuličkodráha nebo nafukovací prolézačka. Vstupenky zakoupíte online.

Dobývání města Plzeň na Ranči Šídlovák

Připomeňte si Mansfeldovo obléhání města v roce 1618. V sobotu odpoledne a v podvečer se na Ranči Šídlovák na Bolevci rozpoutá bitva o Plzeň a připomeneme si události, které předcházely bitvě na Bílé hoře. Uvidíte i vojenský tábor a vaše děti si užijí bohatý doprovodný program.

S dětmi do divadla nebo na Kostkačení

Pro děti starší 3 let si divadlo Alfa připravilo čtyři zábavné pohádky z podivuhodné vesničky jménem Ošemetno, kde se v pátek a v sobotu můžete těšit na zpupnou okurku, strašidelný les, nezaměstnaného tchoře a červeného vodníka. V sobotu se také můžete zastavit v Papírně na akci Kostkačení, pohrát si s nejznámějšími kostkami ve vesmíru a popustit uzdu své fantazii ve chvíli, kdy k legu chybí návod.

Do Kina Beseda na Karla

Kino Měšťanské besedy je zpět. V neděli od 19:30 představí jedinečný celovečerní dokumentární film Karel, který přináší ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta. Režisérka Olga Malířová Špátová natáčela s Karlem Gottem po dobu celého jednoho roku a díky jeho otevřenosti vznikl nezvykle osobní až intimní pohled na život slavného zpěváka, jaký se doposud široké veřejnosti, ani jeho skalním příznivcům, nenaskytl. Ve filmu samozřejmě nechybí ani Gottův nadhled a humor.

Objevte To nejlepší z Plzně na komentované prohlídce města

Plzeňská věž převyšuje kopce, takže díky ní se v centru města neztratíte. Kdybyste se ale o Plzni chtěli dozvědět mnohem víc, můžete i tuhle sobotu zajít na komentovanou prohlídku města To nejlepší z Plzně. Při 90minutové procházce se seznámíte se zajímavými plzeňskými příběhy a dovíte se třeba i to, co symbolizují kašny na náměstí nebo jak se do plzeňského znaku dostal velbloud.

Tipy na víkendové koncerty

Zajděte se zaposlouchat, pohupovat nebo pořádně roztančit na některý z víkendových koncertů. Už v pátek zahrají v Anděl music baru MIDI LIDI & Koně a prase. Páteční večer můžete také protančit v Šeříkovce, kde se rozjede mejdan s hity jako Waterloo, Dancing Queen nebo Mamma Mia, koncert tu totiž má skupina ABBA Stars. V sobotu pak pódium KD Šeříková ovládnou Rangers – Plavci, kteří slaví už 55 let na scéně.

Pro dobroty na farmářské trhy

Sobotní dopoledne v Plzni opět zpříjemní oblíbené farmářské trhy na náměstí Republiky. Jako každý týden vás tu mezi 8:00 až 12:00 čeká pestrá skladba farmářů, pěstitelů a výrobců regionálních potravin, z jejichž nabídky si určitě vyberete něco na snídani nebo třeba nedělní oběd.

Aktuální výstavy

V případě ošklivějšího počasí si můžete vybrat a navštívit některou z aktuálních výstav v plzeňských muzeích a galeriích. Do kavárny DEPO2015 zajděte na výstavu karikatur „Korona / Corona. Pandemie v karikaturách“. Ve výstavní síni Masné krámy je k vidění výstava „Aviatika v české vizuální kultuře 1783 – 1957“, v Muzeu církevního umění zase výstava „Pověsti a příběhy Františkánského kláštera v Plzni“.

Text: Visit Plzeň


 

Zveřejněno: 8. 10. 2021, Adriana Jarošová

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688