Patria (Patria Finance)
Investice  |  27.09.2021 06:04:00

Najít směr na současných trzích není tak těžké, říká expertka BofA. Jaká je její strategie?

Americká centrální banka vytvořila podmínky, ve kterých jsou pro investory do akcií nejvhodnější volbou aktiva, která se chlubí výnosy chráněnými před inflací. Tvrdí to Savita Subramanian, šéfka americké akciové a kvantitativní strategie v Bank of America, a nabízí svou nejlepší strategii, jak se vyznat ve finančních trzích, které v posledních týdnech vypadaly bez ladu a skladu. Napsal o tom server MarketWatch.

Firma s malou tržní kapitalizací jsou podle ní oblastí, kde by investoři mohli rozpoznat taková aktiva, jež by mohla profitovat ze solidního zotavení americké ekonomiky a nabízet konzistentní výnosy při srovnatelně lákavé ceně.

Tyto takzvané small-caps e obchodují s menší valuací v porovnání s jejich většími protějšky, takže dostanete „větší ziskový výnos za stejnou cenu“, tedy jinými slovy zisk na akcii za poslední 12měsíční období.

V rámci této oblasti pak Subramanian vytipovala akcie energetik a finanční tituly, které byly shodou okolností také velkými přispěvateli středečních zisků, jako solidní sázky, protože „z inflace profitují, spíše než by jim škodila“.

S&P 500 ve středu připsal skoro 1 procento, a DJIA také tak. Pro oba prestižní americké akciové indexy se tak středa stala nejlepším dnem za zhruba dva měsíce, na kterou navázaly ve čtvrtek. Rostl také index Russell 2000 pro akcie menších firem. Pro něj byla středa nejlepším dnem od 27. srpna a ve čtvrtek na tyto zisky dále navázal. V pátek už trochu pokulhával, i tak ale byla jeho výkonnost od začátku roku přes 14 %.

russell

Expertka o svém doporučení hovořila na CNBC nedlouho poté, co americká centrální banka naznačila, že se blíží oznámení o tom, kdy začne omezovat nákupy dluhopisů, předpokládaný termín zvýšení sazeb posunula už na příští rok. Vypovídá to o silném přesvědčení, že ekonomika je na cestě k plnému zotavení.

Fed také ve středu potvrdil svůj odhad, že inflace do příštího roku ustoupí zpět k 2,2 procenta. Centrální banka také předpokládá, že letos bude inflace vrcholit na zhruba 4,2 %. Mnoho ekonomů ale pochybuje, že inflace bude ustupovat tak rychle, jak američtí centrální bankéři předpokládají, a zajedno nejsou ani vysocí představitelé Fedu.

Zdroj: MarketWatch

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688