Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
25.09.2021 20:23:29

Počasí: Po velmi teplém víkendu mírné ochlazování

 

Víkendové teploty jsou opravdu vysoké. Šplhají až k 26 °C v nejnižších polohách. K tomu je převážně slunečno a velmi hezky. V novém týdnu se bude ochlazovat. Zpočátku jen slabě, ale kolem čtvrtka dorazí ochlazení citelnější. Užívejte proto krásný víkend, který je ještě prakticky letní. Příjemná změna oproti pátku, kdy bylo často zataženo a foukal severozápadní vítr. V novém týdnu bude zpočátku kolem 20 °C, postupně se ochladí na teploty kolem 16 °C.

Ochlazování přinese i srážky. Podle modelů však nebudou dobře organizované a srážková pásma budou rozbitá. Očekávat proto lze místní přeháňky nebo občasný déšť. Zpočátku ojediněle i bouřky. Voda začíná na několika místech Česka chybět. Výraznější sucho to ale prozatím není. Podle modelů se sice kolem čtvrtka a pátku výrazně ochladí, pak by se ale do střední Evropy mohlo vrátit velmi teplé jižní proudění.

Celkově jsou teploty prakticky neustále nad dlouhodobým průměrem, jen občas nějaké ochlazení přinese teploty nepatrně nižší. Tuto skutečnost už skoro nevnímáme, ale děje se. Klima střední Evropy se svižně otepluje.


Předpověď počasí na neděli

V neděli bude jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Večer na západě přibývání oblačnosti. Teploty 22 až 26 °C.


Předpověď počasí na další dny

V pondělí bude nejčastěji oblačno. Místy přeháňky nebo občasný déšť. Ojediněle bouřky. Teploty 19 až 23 °C.

úterý bude velmi podobně. Nejčastěji oblačno, místy přeháňky nebo občasný déšť. Teploty 17 až 21 °C, na jihovýchodě až 23 °C.

Od středy bude nejčastěji oblačno, místy přeháňky nebo slabý déšť. Postupně méně srážek. Teploty 17 až 21 °C, postupně jen 13 až 18 °C. 

Počasí 27.9.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty