Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
23.09.2021 17:38:47

Počasí: Na víkend bude krásně a teplo

 

Do středy byly dny ve střední Evropě dost studené. Na naše území pronikal studený vzduch od severu až severovýchodu. Přidala se i oblačnost a místní srážky. Situace se nyní rapidně změní. Od západu a postupně i jihozápadu až jihu přijde velké oteplení. V úplně nejnižších polohách není vyloučena letní pětadvacítka, jinak bude nejčastěji kolem 23 °C. Hlavně víkend bude velmi teplý a pěkný. Protože už jsme na konci září, ranní a dopolední počasí mohou ovlivnit mlhy a nízká oblačnost. Prozatím by se však měly zavčasu rozpouštět.

Některým regionům v naší zemi začínají chybět srážky. Nevzniká sice klasické sucho, nicméně snížená úroveň půdní vláhy nebo počínající sucho už mají svá ohniska v Nízkém Jeseníku, na Vysočině, v jižních Čechách i Královéhradeckém kraji. Srážek bude v dalším období velmi málo, takže se situace lokálně zhorší. Houbařit tak bude snadné jen v oblastech mimo tyto regiony, houbám by se mělo dařit hlavně kolem dokola pohraničních hor.


Předpověď počasí na pátek a víkend 

V pátek ještě nebude úplně hezky. Bude oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky. Navíc větrno od severozápadu. Teploty 16 až 20 °C.

V sobotu už bude jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Teploty 20 až 24 °C.

V neděli bude velmi podobně. Jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Teploty 21 až 25 °C.


Jak bude po víkendu? 

Od pondělí bude oblačno, přechodně až skoro zataženo. Místy déšť nebo přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Teploty 16 až 21 °C.

Počasí 25.9.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty