ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Volby  |  20.09.2021 08:32:30

Německé volby: Ostře sledovaná bude zejména poslední čtvrteční předvolební debata, která má potenciál oslovit velké procento nerozhodnutých voličů. - Ranní glosa: Týden ve znamení Fedu a německých voleb

Ostře sledovaná bude zejména poslední čtvrteční předvolební debata, která má potenciál oslovit velké procento nerozhodnutých voličů.

Začíná velice zajímavý týden, kdy v centru pozornosti budou zejména německé volby, ale nejprve logicky zasedání amerického Fedu. Věříme, že šéf Fedu si ponechá ještě určitou flexibilitu v útlumu měnové expanze a vyhne se konkrétním otázkám týkajícím se načasování. Komentáře by se však měly nést v jestřábím duchu s tím, že útlum v měnové expanzi začne nejpozději v listopadu tohoto roku. Aktualizovaná prognóza by měla ukázat i nová očekávání pohybu sazeb - je pravděpodobné, že první růst úrokových sazeb bude stále předpokládán v roce 2023. Je však možné, že jak pro rok 2023, tak pro rok 2024 ve světle posledních čísel začne Fed očekávat výraznější růst sazeb. Souběžně s tím bude celý týden v centru pozornosti poslední fáze předvolební kampaně v Německu. Poslední týden překvapivě ukázal relativní stabilitu v předvolebních průzkumech, kdy se zastavil nárůst podpory pro sociálnědemokratickou SPD (26 %) i pád aktuálně nejsilnější CDU/CSU (26 %) a strany Zelených (16 %). Ostře sledovaná bude zejména poslední čtvrteční předvolební debata, která má potenciál oslovit velké procento nerozhodnutých voličů. V každém případě je velmi pravděpodobné, že nová vláda bude vycházet z fragmentovanějšího Bundestagu a bude pravděpodobně trojčlenná. Kromě prvního místa (souboje CDU/CSU) tak bude možná ještě důležitější, jakých výsledků dosáhnou potenciální koaliční partneři - zelení a FDP. Právě mezi nimi jsou největší ideové příkopy, a to ať jde o rozpočtovou politiku, tak o postoj k evropské integraci.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688