mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  15.09.2021 09:38:00

Cestování do ČR z Albánie - Albánie od 6.9.2021 spadá mezi země s velmi vysokým rizikem nákazy COVID-19 (tmavě červená barva).

Cestování do ČR z Albánie

13.09.2021 / 09:45 | Aktualizováno: 15.09.2021 / 09:38

Od 6. září 2021 spadá Albánie mezi země s velmi vysokým rizikem nákazy (tmavě červená barva).

Albánie od 6.9.2021 spadá mezi země s velmi vysokým rizikem nákazy COVID-19 (tmavě červená barva). Na základě Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví platí následující pravidla pro cestu do ČR z Albánie (od 6.9.2021):

Cestující z těchto zemí (Albánie) musí před cestou do ČR: ***

a) vyplnit Příjezdový formulář a potvrzení o jeho vyplnění předložit na vyžádání hraniční kontrole

b) Před zahájením cesty do ČR veřejnou dopravou (zejm. letadlem, vlakem, autobusem) disponovat negativním výsledkem testu na stanovení přítomnosti SARS-CoV-2. Testem na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2 se rozumí: písemné potvrzení poskytovatele zdravotních služeb o negativním výsledku antigenního testu (max. 48 h od odběru), nebo písemné potvrzení akreditované laboratoře o negativním výsledku RT-PCR testu (max. 72 hodin od odběru). Dopravci neumožní přepravu cestujícím, kteří test / certifikát o testu a příjezdový formulář nepředloží.

c) Po vstupu na území ČR se nejdříve 5. den, nejpozději však 14. den podrobit RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2, pokud orgán ochrany veřejného zdraví výjimečně nerozhodl jinak. Do doby výsledku RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2 je nutná samoizolace.

V případě cesty do ČR individuální přepravou není třeba disponovat testem před započetím cesty, ale je povinnost podstoupit po vstupu na území ČR nejdříve 5. den, nejpozději však 14. den, RT-PCR test na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2, pokud orgán ochrany veřejného zdraví výjimečně nerozhodl jinak. Do doby výsledku RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2 je nutná samoizolace.

VÝJIMKY PRO:

Pro očkované osoby a osoby, které prodělaly onemocnění covid-19, platí výjimky z povinnosti testů, zůstává však povinnost vyplnění příjezdového formuláře! Podrobnější informace zde.

Děti do dovršení věku 6 let nemusí vyplňovat příjezdový formulář, ani podstoupit RT-PCR test.

Osoby ve věku 6 - 12 let musí před cestou vyplnit příjezdový formulář a po vstupu na území ČR se do 5 dní podrobit RT-PCR testu na stanovení přítomnosti viru SARS-CoV-2; před ukončením samoizolace disponovat negativním výsledkem provedeného testu.

Informace o výjimkách pro další kategorie osob jsou k nalezení zde. 

*** informace pro občany Albánie a občany třetích zemí *** Na základě Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví v části II. 2. Občané třetích zemí, kteří nemají vydané pobytové oprávnění Českou republikou nebo nemají povolení k dlouhodobému nebo trvalému pobytu v jiné zemi EU+ , a kteří nežijí v zemích s nízkým rizikem nákazy, mají v současné době zakázán vstup na území ČR. Z tohoto zákazu existují výjimky, které jsou popsání v části II./ a- l a II.3 ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví.

Zároveň upozorňujeme, že nadále platí, že pro přístup ke službám v ČR je nutné splňovat epidemiologické požadavky (test, očkování, atp.). Aktuální opatření jsou k nalezení na stránce Ministerstva zdravotnictví ČR. Informace o možnostech provedení RT-PCR testů v Albánii viz článek Vstup do země a opatření v souvislosti s koronavirem - Albánie.

Podrobnosti k cestování do ČR a aktuálně platná pravidla pro vstup do ČR jsou k nalezení též na stránce Ministerstva zahraničních věcí ČR nebo na stránce Ministerstva vnitra ČR. 

V případě dotazů kontaktujte Zastupitelský úřad ČR v Tiraně +355/4/223 4004, e-mail: tirana@embassy.mzv.cz nebo Informační centrum Ministerstva zahraničních věcí pro cesty do zahraničí na tel.+ 420 222 264 222 (Po - Pá 8 - 16 hod.) nebo zašlete email na e-mailovou linku Ministerstva vnitra ČR pro dotazy související s podmínkami vstupu na území ČR: cestovani.covid19@mvcr.cz.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688