Patria (Patria Finance)
Investice  |  14.09.2021 21:30:16

iPhone 13 s delší výdrží a plošší hodinky. Co ještě představil Apple na klíčové prezentaci?

Americká technologická společnost Apple dnes představila novou generaci svých chytrých telefonů iPhone. Přístroje iPhone 13 budou vybaveny novým čipem A15 Bionic, který jim zajistí vyšší výkon. Jejich cena bude v České republice začínat na 19.990 .

Firma představila rovněž nové verze svých počítačových tabletů iPad a hodinek Apple Watch. Nové hodinky nabídnou například větší displej a rychlejší nabíjení.

"Zdá se, že opravdu neoznámili nic revolučního. Ale samozřejmě jako obvykle ohlásili dostatek vylepšení, aby mezi spotřebiteli přinejmenším vyvolali určité nadšení," uvedl Rick Meckler z investiční společnosti Cherry Lane Investments. Akcie společnosti klesají hodinu před zavřením Wall Street o více než jedno procento.

Nové telefony iPhone 13 mají menší výřez na horním okraji obrazovky. Větší baterie by měla zajistit delší životnost na jedno nabití, a to až o 2,5 hodiny více proti loňským modelům. Zlepšení nastalo u fotoaparátů, u jednoho lze najít širokoúhlé čočky s velkým senzorem, který zachytí o 50 % více světla. Dalším zlepšením je nový režim při natáčení videí, který dokáže udržet zaostření na pohybujícím se objektu.

Stejně jako loňské mají i letošní modely 5G konektivitu. Apple tvrdí, že spolupracuje s operátory v 60 zemích. Cenu iPhonů 13 a 13 mini Apple udržel. Základní model bude začínat s pamětí 128GB, což je proti loňskému roku zlepšení.

Nová řada chytrých hodinek Apple Watch Series 7 má o pětinu větší displej než předchozí, loňská Series 6. Průmyslový design se zaoblenými hranami ale zůstal. Hodinky dokážou po úpravě softwaru zobrazovat víc informací. Novinkou je i nabídka barev, základní model je k dispozici hned v pěti. Zákazníci si kromě toho budou moci vybírat mezi hliníkovým, titanovým a ocelovým krytem hodinek. Ceny se pochopitelně liší. Datum uvedení do prodeje zatím známo není, podle firmy to ale má být letos na podzim.
Už příští týden se ale začne prodávat nejnovější verzi nejlepvnějšího iPadu. Ta dostala rychlejší procesor A13 a lepší čelní fotoaparát s kamerou. Díky širší čočce bude moci zachytit v jednom záběru více postav.

Přístroj s kapacitou 64 GB bude stát v Americe 329 dolarů.

Nový iPad Mini má menší úhlopříčku o délce 8,3 palce a po redesignu je plošší, podobně jako iPhone 12. Senzor pro technologii Touch ID se přemístil do horního tlačítka. Na zadní straně zůstala kamera s 12 megapixely a stereo. Přístroj, který bude využívat druhou generaci stylusů od Applu a USB C konektor, bude podporovat technologii 5G sítí. Do prodeje jde také příští týden s cenovkou 499 dolarů.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688