Research (J&T BANKA)
Investice  |  14.09.2021 09:18:09

Ranní přehled: Praha v pondělí hledala směr

Komentář k akciovému trhu
Pražská burza - Index PX: 1,289 bodů (+0.3% d/d); objem: 250 mil.
Praha v pondělí hledala jasný směr svého dalšího vývoje a zobchodované objemy se koncentrovaly do tradičních titulů jako ČEZ (+0,37 %) nebo Erste Group (+1,60 %). Ostatním finančním institucím se též dařilo, i když jejich výkonnost už nebyla taková, jmenovitě Komerční banka (+0,73 %), Moneta (+0,28 %) a pojišťovna VIG (+0,16 %).

Opačným směrem ovlivňovaly index PX (+0,34 %) zejména Avast (-0,74 %) a O2 CR (-0,38 %), z akcií s nižší tržní kapitalizací pak i Kofola (-1,26 %), která koriguje nedávné zisky.

USA - Dow Jones: 34,870 (+0.8%); S&P500: 4,469 (+0.2%); Nasdaq: 15,106 (-0.1%)

Hlavné americké indexy sa obchodovali zmiešane na úvod obchodného týždňa. Dow Jones si pripísal 0,76 %, široký S&P 500 0,23 %, kde dané dva indexy pretrhli nepriaznivú päťdennú šnúru poklesov z minulého týždňa. V červených číslach sa ocitol lentechnologický Nasdaq (-0,07 %). Trhu chýbala jasná správa, ale už dnes sa investori zamerajú na makroekonomické dáta z inflácie.

Zlato včera mierne posilnilo a to o 0,32 %, drží sa pod hranicou 1 800 USD/unce. WTI ropa si pripísala 1,32 % a obchodovala sa na šesťtýždennom maxime. Americký dolár bol bez výrazného pohybu.

Komentář k devizovému trhu

Koruna k euru na začátku nového týdne pokračovala v klidném obchodování těsně nad úrovní 25,3 CZK/EUR. Ostatní měny v regionu mírně ztrácely, polský zloty (-0,2 % d/d; 4,55 PLN/EUR) klesl na nejslabší úrovně od konce srpna. Dolar k euru se držel kolem 1,181 USD/EUR, i když krátce dolar posílil na 3týdenní maximum 1,177 USD/EUR. Následně koruna k dolaru v pondělí kolísala kolem 21,5 CZK/USD.

Kalendář – významné události

14:30 – USA: CPI (srpen)


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch úspěšných, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty. Na majetek se díváme komplexně. Nabízíme služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby našich klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank AO, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská Poštová banka.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688