Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  06.09.2021 00:00:00

Královéhradecký: Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení

6. 9. 2021 Autor: Lukáš Vaníček

Řada letošních investic do rekonstrukcí krajských silnic finišuje. Pro řidiče se už otevřela silnice z Krňovic do Třebechovic a do konce září k ní přibude úsek komunikace z Malšovy Lhoty do Malšovic. Na obnovu své silniční sítě, tedy silnic II. a III. třídy a mostů, dá letos Královéhradecký kraj okolo 800 milionů korun.

 

Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení
Radní Václav Řehoř (druhý vpravo) na kontrolním dni opravy silnice z Bohuslavic do Nového Města nad Metují.

„Letos kraj zahájil 25 nových staveb, dalších pět staveb přešlo z loňska. Představuje to výstavbu 50 kilometrů silnic a šesti mostů. Vedle celkových rekonstrukcí provádíme také souvislé opravy. V rámci rozvoje průmyslové zóny na Rychnovsku se navíc dokončuje obchvat Domašína,“ uvedl radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy a majetku.

 

Od začátku září se již jezdí po rekonstruované silnici II/298 z Krňovic do Třebechovic. Práce zde začaly 5. července a do předčasného užívání byla předána komunikace po necelých dvou měsících. Za stavební práce a materiál zaplatil kraj 8,2 milionu korun včetně DPH.

 

V polovině září se obnoví provoz na silnici III/3111 v Orlických horách, která byla uzavřena kvůli stavbě nového mostu. Práce skončily také na silnici II/300 v Kocbeřích a silnici III/27 947 z Dětenic do Osenic.

 

Na konci září se otevře silnice z Malšovy Lhoty do Malšovic. Na této stavbě spolupracoval Královéhradecký kraj s městem Hradec Králové, a zatímco kraj nechal vytvořit novou konstrukci vozovky, město opravilo chodníky a autobusové zastávky lemující komunikaci. Stavba financovaná ze Státního fondu dopravní infrastruktury vyšla na 15,4 milionu korun s DPH.

 

Ve Velkém Poříčí skončila omezení kvůli stavbě opěrné zdi, kterou vedení kraje nechalo postavit, aby zajistila stabilitu komunikace. Železobetonová zeď měří na délku 80 metrů a součástí stavby byla i obnova povrchu silnice. Celkové náklady jsou 7,2 milionu korun.

Čtěte také: Kraj a Dolnoslezské vojvodství uzavřely dohodu o rozvoji dopravní sítě a veřejných služeb v příhraničí

 

 

Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení
Oprava silnice ve Velkém Poříčí na Hronov.

 

Dlouho očekávaný konec rekonstrukce silnice II/308 mezi Novým Městem nad Metují a Bohuslavicemi je také na dohled. Téměř sedmikilometrový úsek se řidičům otevře v polovině října. Náklady na stavbu jsou 181,6 milionu korun včetně DPH a součástí rekonstrukce vozovky byla i stavba zárubních gabionových zdí a odvodnění v intravilánech měst.

 

Na začátku prosince budou řidiči moci projet po nyní uzavřeném úseku silnice II/303 z Velkého Poříčí směrem na Hronov. Královéhradecký kraj zde opravuje 2,4 kilometru dlouhý úsek komunikace, která byla v žalostném stavu a vykazovala množství nerovností a konstrukčních poruch. Součástí stavby za více než 73 milionů korun s DPH je kromě nové silnice také vznik odbočovacího pruhu u areálu Střední průmyslové školy propagační tvorby a polygrafie ve Velkém Poříčí, rekonstrukce stávajících a vybudování nových stok dešťové kanalizace a propustků.

 

V prosinci skončí také oprava silnice III/3024 vedoucí Broumovem směrem na Šonov. Na půlkilometrovém úseku kraj postaví kompletně novou silnici včetně odvodnění, a to za téměř 16 milionů korun.

 

Královéhradeckému kraji se i letos daří udržet trend posledních čtyř let, během nichž investoval do dopravní infrastruktury téměř 4,5 miliardy korun. K nejvýznamnějším zdrojům financování patří Integrovaný regionální operační program a Státní fond dopravní infrastruktury, v příhraničních oblastech pak program Interreg V-A Česká republika-Polsko,“ dodal radní Řehoř.

Fotogalerie

  • Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení
  • Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení
  • Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení
  • Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení
  • Uzavírky postupně končí, letošní opravy silnic se blíží k dokončení
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688