plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  06.09.2021 00:00:00

Město Plzeň připravilo pro seniory interaktivní kurz Nedám se!

Město připravilo pro seniory interaktivní kurz Nedám se!

Zdroj fotografií: Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně

Zdroj fotografií: Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně

S obavami, ale i s jistým optimismem připravoval Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně v letních měsících zářijové pokračování projektu Nedám se!, který vlivem přetrvávajících hygienických a epidemiologických opatření nebylo možné realizovat v červnu. Na interaktivním čtyřdenním workshopu pro plzeňské seniory ve věku 60+ spolupracoval odbor s městskou i státní policií, šestý ročník projektu tak přivítal 31. srpna v šumavském Srní první účastníky. Byli jimi úspěšní absolventi Plzeňské senior akademie městských obvodů Plzeň 1 a Plzeň 4. Dalšího turnusu od 14. září se zúčastní senioři z městských obvodů Plzeň 2 a Plzeň 3.

Zdroj fotografií: Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně

Vzdělávací projekt Nedám se! nabízí plzeňským seniorům pestrý program složený z praktického výcviku sebeobrany, sestavování popisu pachatele, výcviku v laserové střelbě, ale zároveň i z ranní rozcvičky, tréninku paměti, vědomostních testů, tréninku rychlé reakce, osvěty z oblasti sociální pomoci a zabezpečení nebo problematiky exekucí. Společnou záštitu akci poskytli náměstkyně primátora Eliška Bartáková, jež má v gesci mimo jiné i oblast sociálních věcí, a radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

Zdroj fotografií: Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně

„Současní senioři jsou většinou nejen aktivní, ale i velmi dobře informovaní. Připravit pro zmíněnou kategorii našich spoluobčanů projekt, který by stavěl na tomto fundamentu a zohlednil jejich širokou škálu vědomostí a schopností, je tak čím dál složitější. O to více mě těší jejich bezprostřední reakce po absolvování kurzu, kdy nešetřili superlativy. Workshop postavený na přímé akci, modelových situacích, přínosných informacích a zapojení všech bez rozdílu, okořeněný legrací a dobrou náladou je přesně to, co přispěje k jejich spokojenosti a co je zároveň naší snahou a cílem. V tomto trendu hodláme pokračovat i v budoucnu,“ přislíbila rezortní náměstkyně Eliška Bartáková, která se společně se starostkou prvního městského obvodu Helenou Řežábovou, její místostarostkou Ilonou Jehličkovou a starostou Městského obvodu Plzeň 4 Tomášem Soukupem zúčastnila slavnostního večera na závěr kurzu. Absolventům workshopu předali diplomy a hodnotné dary nejen zástupci města a obvodů, ale také představitelé Městské policie Plzeň a Policie ČR pro Plzeňský kraj.

Zdroj fotografií: Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně

„Navzdory covidovým měsícům, které omezily nebo zcela zastavily společenský život, pevně doufám, že i svým názvem je projekt Nedám se! téměř symbolickým mottem našich seniorů, které opakovaně zaznívalo v rámci závěrečného večera. Mohu jen potvrdit, že potenciálu a zkušeností našich seniorů si je město vědomo, a i proto je naším zájmem vytvářet jim co nejlepší životní podmínky,“ doplnila Eliška Bartáková.

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 6. 9. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688