cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  02.09.2021 19:48:39

Twitter testuje službu na spropitné v Bitcoinu přes Lightning Network

Sociální síť Twitter by mohla být blíž, než se zdá, k integraci Bitcoinové lightning Network sítě pro mikroplatby. Podle zprávy zpravodajského webu MacRumors ji platforma v současné době testuje pro operační systém iOS Beta.

Spropitné pro tvůrce obsahu pomocí Lightning Network

Účelem zavedení je umožnit uživatelům nový způsob platby pro odměňování tvůrců obsahu prostřednictvím nedávno spuštěné funkce „Tip Jar“. Zpráva tvrdí, že možnost platby Bitcoinem bude teprve spuštěna.

Lidé však v aplikaci našli kód, který „naznačuje, že Twitter ji právě zavádí“, tvrdí MacRumors.

Mobilní vývojář Alessandro Paluzzi obvykle sdílí aktualizace nových funkcí, které mají být implementovány na předních platformách, jako jsou WhatsApp, Instagram a Twitter. Paluzzi provedl reverzní inženýrství aplikace a našel obrázek níže.

Po spuštění budou uživatelé seznámeni s Bitcoinem a Lightning Network, jeho platebním řešením druhé vrstvy, které lidem umožní odesílat a přijímat „rychlejší platby“ za nižší náklady než u jeho základní vrstvy.

Paluzzi navíc zjistil, že Twitter bude generovat své faktury za Bitcoin Lightning pomocí Striku. Strike je digitální peněženka, umožňující platby Bitcoinem pomocí Lightning Network. Platforma tak bude vyžadovat, aby uživatelé „připojili své (Strike) účty“, aby mohli tuto funkci začít používat.

Strike funguje pouze v USA a Salvadoru Dorsey. Bernard Parah, generální ředitel a zakladatel Bitcoinové spořicí aplikace Bitnob, však poznamenal, že v jiných částech světa, jako je Afrika, lidé nemají přístup ke Strike.

Proto pogratuloval Twitteru k jeho úsilí o integraci Lightning Tips, tedy funkce dávání spropitného, a nabídl pomoc, která pomůže rozšířit přístupnost pro tuto funkci.

V reakci na to, a možná i potvrzení Paluzziho nálezu, generální ředitel Twitteru Jack Dorsey uvedl, že společnost „rozhodně“ bude hledat africké partnery pro zvýšení dostupnosti Lightning Network Bitcoinu.

Jack Dorsey stále ve velkém sází na Bitcoin

Generální ředitel Twitteru a Square vede řadu iniciativ založených na Bitcoinu s cílem zvýšit přijetí BTC a výrazně usnadnit lidem interakci s touto kryptoměnou.

Před několika měsíci oznámil Dorsey plány na vybudování hardwarové peněženky pouze pro Bitcoin a nedávno poskytl více podrobností o pokusech společnosti Square o vytvoření decentralizované BTC burzy.

V roce 2021 kapacita sítě Lightning Network Bitcoinu prošla exponenciálním vývojem. Pokud se potvrdí zvěsti, že gigant sociálních médií bude na své platformě implementovat novou funkci, mohlo by toto řešení druhé vrstvy ještě dále růst, jak řekl analytik Philip Swift:

"Pokud jsou zvěsti o tom, že Twitter brzy na své platformě nabídne mikroplatby prostřednictvím Lightning Network Bitcoinu, pravdivé, pak můžeme tento vývoj očekávat ještě více zrychlený."

Vytíženost Lightning Network sítě Bitcoinu, zdroj: Philip Swift přes Twitter, lookintobitcoin.com

Odborníci se domnívají, že Lightning Network by mohla být „předmostí“ Bitcoinu do mainstreamu. Jinými slovy, způsob, jak zvýšit jeho přijetí uživateli, kteří ho potřebují pro konkrétní případ použití, jako je přijímání plateb za jejich obsah, převody a další.

V každém případě Dorsey dal jasně najevo, že Bitcoin bude „hluboce integrován do Twitteru“. Společnost plánuje, že na BTC se bude soustředit hlavní zaměření pro některé z jejích nových funkcí, prostorů a Super Followerů.

To by mohlo platformě pomoci „podpořit zapojení i monetizaci“, uvedl generální ředitel ve své nejnovější zprávě o zisku. Dorsey dodal:

"Myslím, že toto je velká část naší budoucnosti. Myslím, že je třeba provést spoustu inovací nad rámec jenom měny, zvláště když přemýšlíme o větší decentralizaci sociálních médií a poskytování ekonomických pobídek. Proto si myslím, že je pro Twitter a akcionáře Twitteru nesmírně důležité, abychom tento prostor nadále sledovali a agresivně do něj investovali."

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688