Patrik Madle (ČSOB)
Tiskové zprávy  |  02.09.2021 09:52:22

Skupina ČSOB zvyšuje úrokové sazby u hypoték

Skupina ČSOB s ohledem na rostoucí ceny zdrojů na mezibankovním trhu zvyšuje úrokové sazby hypoték o 0,2 %. K navýšení dojde od pondělí 13. září. I přes toto navýšení zůstávají hypotéky atraktivním nástrojem k financování vlastního bydlení. Nově bude úroková sazba u nejběžnější hypotéky s fixací na 5 let ve výši 2,69 %.

Pro zvýšení úrokových sazeb se skupina rozhodla z důvodu dlouhodobého růstu ceny peněz na finančních trzích. Zvýšení sazeb také reflektuje opakované a do budoucna očekávané zvyšování sazeb ze strany ČNB. Díky tomu, že vyšší sazby nově poskytovaných úvěrů logicky sníží zájem klientů o refinancování, lze očekávat, že celkový objem nově poskytnutých úvěrů lehce poklesne.

Hypoteční trh vykazuje v posledních dvou letech rekordní výsledky. Jedním z důvodů byly i velmi nízké sazby, které přilákaly řadu zájemců o vlastní bydlení, refinancování dříve poskytnutých úvěrů i investorů. V poslední době ale vývoj sazeb úvěrů neodpovídal zdražování zdrojů na mezibankovním trhu, a tak úprava sazeb směrem vzhůru není žádným velkým překvapením. I přes navýšení zůstávají úrokové sazby stále na nízké úrovni pod třemi procenty,“ vysvětluje Jan Sadil, člen představenstva ČSOB.

Zároveň banka prodlužuje zvýhodněnou nabídku financování energeticky úsporného bydlení formou Zelené hypotéky až do konce letošního roku. Zájemci, kteří doloží u své nové či rekonstruované nemovitosti průkaz energetické náročnosti budovy ve třídě A nebo B, získají sníženou úrokovou sazbu hypotéky o 0,2 % a balíček dalších benefitů.

Délka fixace1 rok3 roky5 let7 let10 let
Úvěr 70 % 2,59 2,59 2,69 2,69 2,99
Úvěr 80 % 2,69 2,69 2,79 2,79 3,09
Úvěr 90 % 3,19 3,19 3,29 3,29 3,59

Výše uvedené úrokové sazby platí pro nově poskytnuté hypoteční úvěry po dobu prvního fixačního období.

* V úrokových sazbách účelových úvěrů do 90 % hodnoty nemovitosti je zahrnuta sleva za splácení inkasem z účtu u ČSOB či Poštovní spořitelny za podmínky měsíčního příjmu na účet ve výši min. 1,5 násobku měsíční splátky hypotéky a sleva za sjednání pojištění úvěru či pojištění Forte u ČSOB Pojišťovny (tu lze nahradit slevou za splácení inkasem z účtu spoludlužníka u ČSOB či u Poštovní spořitelny v kombinaci s pojištěním nemovitosti u ČSOB Pojišťovny). V případě nesplnění kterékoliv z podmínek se úroková sazba zvyšuje o 0,2 procentního bodu.

Nové úrokové sazby platí pro žadatele u ČSOB a Hypoteční banky od 13. září 2021.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Více informací na: www.csob.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688