Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
30.08.2021 19:40:48

Na začátku září se počasí vybere a teploty stoupnou

 

Od čtvrtka se citelně oteplí. Teploty budou v nejnižších polohách skoro letní. Průměrně se teploty postupně dostanou na 22 °C. Oblačnost se po srážkách protrhá a bude polojasno. S vyjasňováním budou souviset chladné noci a ranní mlhy po předchozím srážkovém období. Pozdní léto začne.

Než se oteplí, tak bude v Česku úřadovat výšková tlaková níže, která přinese hlavně do východní poloviny republiky hodně srážek. Teploty budou nízké kolem 17 °C, při trvalém dešti i nižší. V horách v severovýchodní polovině republiky spadne až 70 mm vody. V nižších polohách to bude kolem 30 mm. V Čechách bude pršet méně nebo vůbec.


Předpověď počasí na další dny

úterý bude nejčastěji zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Na severovýchodě i trvalé a vydatné srážky, zejména v horách. Na západě méně srážek a během dne další protrhávání oblačnosti. Teploty 14 až 18 °C, při trvalém dešti 13 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Na východě ještě skoro zataženo a občas déšť. Teploty 18 až 22 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno, na východě ještě až oblačno a tam ojediněle přeháňky. Teploty 18 až 22 °C.

Od pátku bude skoro jasno, polojasno. Ráno ojediněle mlhy a nízká oblačnost. Teploty 18 až 24 °C. Brzy se ale o slovo přihlásí studená fronta od západu se srážkami.

Počasí 2.9.2021
 


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty