uamk.cz (ÚAMK)
Dovolená  |  23.08.2021 07:41:15

Horní Rakousko je tak blízko

Poznejte krásy Horního Rakouska, které je esencí všeho, co je pro Rakousko typické. Dechberoucí příroda, hory a jezera, Dunaj a kulturní památky leží nadosah u našich sousedů. Skvělý tip pro letní dovolenou či výlet s celou rodinou. Představujeme to nejlepší z Horního Rakouska.

 

Salzkammergut - rozmanitost mezi horami a jezery

Salzkammergut (Solná komora) Vás okouzlí krásou své krajiny, křišťálově čistými jezery, horami a dalekými výhledy. Nabízí světoznámá místa, jako je městěčko Hallstat zapsaný na Seznam světového dědictví UNESCO, půvabný císařský Bad Ischl nebo St. Wolfgang am Wolfgangsee. Je rájem pro milovníky pěší turistiky, horských kol, zážitků a přírody. Od jezera k jezeru vedou dálkové pěší nebo cyklistické trasy Salzkammergut BergeSeen (e)Trail, které lze rozdělit do etap a využít nabídku převozu zavazadel. 

Více informací a nabídky 

 

Linec, město na Dunaji příjemně překvapí

Linec je překvapivě zelená, příjemná a kuturní metropole Horního Rakouska. Během prodlouženého víkendu je zážitkem výlet lodí po Dunaji, návštěva muzea budoucnosti Ars Eletronica Center, prohlídka galerie graffiti Mural Harbor a procházka po starém městě se zastávkou na kávu a slavný linecký dort. Letos je poslední příležitost navštívit jedinečnou výstavu „Höhenrausch“. Umělecká díla dotváří prostor střech parkovacího nebo obchodního domu a jsou umístěna na půdě klášterního kostela a je odtud nejlepší výhled na město a okolí, Linec jak na dlani. Pobyt City trip Linec s kartou Linz Card, která vám zajistí vstupy do muzeí, bezplatné využívání městské dopravy, slevy na kulturní a gastronomické zážitky lze pořídit od 119 eur na osobu vč. ubytování se snídaní.

Více informací a nabídky 

 

Romantické město Steyr a Národní park Kalkalpen

Letos se koná ve Steyr Zemská výstava 2021 „Arbeit Wohlstand Macht“ ( Práce Blahobyt Moc). Jednou z tváří zemské výstavy 2021 je portrét kněžny Kateřiny z Lamberka z obrazu, který zemské výstavě zapůjčila obec Žihobce u Sušice, někdejší sídlo rodu Lamberků. Lamberský zámek ve Steyr je dominantou města na soutoku řek Steyr a Enns a jedním z míst konání zemské výstavy do 7.listopadu 2021.

Město je ideálním cílem pro prodloužený víkend k poznání 1 000leté kulturní historie města nebo lze odsud vyrazit do nedotčeného moře bukových lesů Národního parku Kalkalpen, Světového přírodního dědictví UNESCO. Steyr Moments je pobyt ve městě na 2 noci se snídaní ve 3 nebo 4hvězdičkovém hotelu včetně „Steyr Card“ inkl. vstup na hornorakouskou zemskou výstavu. Cena od 121,90 eur za osobu ve dvoulůžkovém pokoji.

Více informací a nabídky  

 

Dunajský region v Horním Rakousku na kole 

Dunajská cyklostezka je klasikou mezi cyklostezkami. Ne nadarmo již po léta patří, díky perfektně vystavěné síti tras, k nejoblíbenějším dálkovým cyklotrasám v Evropě. Nová nabídka cyklistické dovolené podél Dunaje z Schärding do Enns ukáže to nejlepší od velké řeky v Horním Rakousku. 4-denní cyklovýlet včetně ubytování se snídaní, přepravou zavazadel, dopravou zpět k autu (parkování zdarma) a DONAU-Card stojí od 269 eur za osobu ve dvoulůžkovém pokoji.

Dobrodružství pro rodinu je přenocování v indiánském tee-pee nebo v korunách stromů. Mezi řekami Dunaj a Inn leží letovisko IKUNA Naturresort, který je jediným hotelem v Evropě, kde se můžete ubytovat    v indiánském tee-pee. Nedaleko odtud se ve vzdušných výšinách lesa Sauwald během rodinné dovolené v útulném hotelu na stromech přímo u stezky vedoucí korunami stromů splní nejeden dětský sen.

Více informací a nabídky 

 

Termální lázně - prázdninový region Vitalwelt Bad Schallerbach

Před 100 lety hledali ropu, našli pravé bohatství – termální vodu a tak místo ropných polí vzniknul prázdninový regionu Vitalwelt Bad Schallerbach         v srdci Horního Rakouska, kousek od hranic s Českou republikou. Dovolená je zde hlavně o odpočinku v termální vodě, výletech s rodinou, pěší turistice a výletech na kole po okolní kopcovité krajině s políčky a sady ovocných stromů. Nejexkluzivnějším místem regionu jsou termální lázně EurothermenResort Bad Schallerbach. Zatím co si děti užívají vodní radovánky v pirátském světě „Aquapulco“, mohou dospělí odpočívat v lázních Cabrio-Therme „Tropicana“ a v luxusní horské vesničce se saunami „AusZeit“. Pobyt Dny Tropicana na 2 noci se snídaní, 2 vstupy do EurothermenResort Bad Schallerbach, zapůjčení jízdního kola a kartou Vitalwelt stojí od 133 eur za osobu ve dvoulůžkovém pokoji.

Více informací a nabídky

 

Aktuální příjezdové podmínky do Horního Rakouska najdete na https://www.hornirakousko.cz/cz/dovolena.html

Asistenční služby pro motoristy, dopravní informace, dálniční kupóny, autoškoly, turistické informace, cestování.

ÚAMK je ryze českým poskytovatelem asistenčních služeb s největší tradicí v poskytování asistenčních služeb v České republice s přímým napojením na mezinárodní sítě prestižních automotoklubů sdružených v sítích FIA (Fédération Internationale de L´Automobile) a ARC Europe, prostřednictvím, kterých zajišťuje kvalitní asistenční služby kdekoliv v Evropě i ve světě.

Více na: www.uamk.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688