Svačina, která zachutná a nasytí: pomazánka z uzeného tolstolobika

Znáte tolstolobika? Jedná se o rybu z čeledi kaprovitých, která se skvěle hodí také do pomazánky z lučiny, majonézy, hořčice a koření. My jsme do ní použili uzeného tolstolobika původem z chovů v podhůří Šumavy, loňského vítěze ocenění Regionální potravina v Plzeňském kraji. Ryba je rovnou naporcována na podkovy a naložena v solném láku bez jakýchkoliv konzervantů a ochucovadel. K uzení se využívá kouř z bukového dřeva. A kdo stojí za výrobou této pochoutky? Zpracovna ryb Klatovy a. s., jeden z předních zpracovatelů sladkovodních a mořských ryb u nás. Nabízí se proto zásadní otázka: Milujete ryby z našich vod? Chcete prvotřídní kvalitu? Záruku najdete na www.zpracovnarybklatovy.cz.

Uzený tolstolobik z chovů v podhůří Šumavy

Zdroj:regionalnipotravina.cz

 

Svačina, která zachutná a nasytí: pomazánka z uzeného tolstolobika

 

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

Ingredience:

200 g Tolstolobika uzeného ze Zpracovny ryb Klatovy a. s.

200 g lučiny

50 g majonézy

2 lžíce plnotučné hořčice

sůl, pepř, citronová šťáva, mletý kmín

listy červené řepy

chléb

Postup:

1. Uzeného tolstolobika natrháme na menší kousky. Vložíme ho do misky, ale trochu tolstolobika si necháme na ozdobu. Potom přidáme lučinu, majonézu, hořčici, sůl, pepř a drcený kmín
a dobře promícháme.

2. Plátky chleba opečeme na grilu z obou stran.

3. Pomazánku rovnoměrně rozetřeme na chleba a posypeme zbytkem tolstolobika. Na chleba poklademe lístky řepy. Celé zakápneme citronovou šťávou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend