Lidé (Lidé)
Lidé  |  19.08.2021 12:43:49

Novou finanční ředitelkou E.ON Energie se stala Alena Rozsypalová, Christian Leifeld nově řídí finance ve společnosti EG.D

Od srpna letošního roku došlo ke změnám ve vedení společností ve skupině E.ON v České republice. Christian Leifeld rozšířil představenstvo distribuční společnosti EG.D, kde bude zodpovídat za oblast financí. Nadále bude pokračovat ve funkci finančního ředitele (CFO) E.ONu Česká republika. Jeho dosavadní pozici ve společnosti E.ON Energie převzala Alena Rozsypalová, která se stala její novou finanční ředitelkou. Do E.ONu přichází ze slovenské společnosti Východoslovenská energetika Holding (VSE).

Christian Leifeld přišel do vedení českého E.ONu v dubnu loňského roku na pozici finančního ředitele ve společnosti E.ON Česká republika a ve stejné roli působil také v E.ONu Energie. Ve funkci CFO E.ONu Česká republika zůstává i nadále, ale od srpna bude nově řídit agendu Controllingu a regulace v distribuční společnosti EG.D. Představenstvo distribuční společnosti EG.D tak bude nově čtyřčlenné ve složení Zdeněk Bauer, Pavel Čada, David Šafář a Christian Leifeld.

„Velice se těším na své působení v týmu EG.D. Naše distribuční společnost má vynikající výchozí pozici a je důvěryhodným a spolehlivým partnerem pro naše zákazníky. Jsem velmi rád, že ji mohu podpořit na její cestě stát se inovativním a předním aktérem energetické transformace,“ říká Christian Leifeld.

Alena Rozsypalová přichází do E.ONu ze slovenského VSE Holding, kde byla od roku 2017 finanční ředitelkou. Absolventka Mendelovy univerzity v Brně v minulosti působila v oddělení auditu firmy KPMG, pracovala jako vedoucí controllingu v RWE v České republice a zastávala řadu dalších manažerských pozic v České republice, Chorvatsku a na Slovensku. Tříčlenné představenstvo společnosti E.ON Energie tak s jejím příchodem bude nově fungovat ve složení Claudia Viohl, Alena Rozsypalová a Jan Zápotočný.

„Je mi ctí, že se můžu stát součástí českého E.ON týmu a zároveň se moc těším na výzvy, které moje nová práce přinese. Po několika letech práce mimo Českou republiku jsem ráda, že se můžu věnovat tématům českého energetického trhu, na kterém má E.ON Energie silnou pozici,“ těší se Alena Rozsypalová.

„Těší mě, že se nám podařilo získat Alenu pro pozici CFO ve společnosti E.ON Energie. Díky svým bohatým mezinárodním zkušenostem bude velkou podporou pro růst obchodního byznysu i rozvoj automatizace ve financích. Skvěle tak doplní náš tým jednatelů,“ Claudia Viohl, generální ředitelka E.ONu v ČR a zároveň předsedkyně představenstva E.ON Energie.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688