cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  18.08.2021 16:34:15

Úsvit revoluce v Jižní Americe: Jak krypto společnosti posilují tamní finanční strukturu a kvalitu života

Úsvit revoluce v Jižní Americe: Jak krypto společnosti posilují tamní finanční strukturu a kvalitu života

18.08.2021 / Crypto Kingdom

Velká část Jižní Ameriky v posledních letech bojuje s finanční krizí. Mezi nezaměstnaností a inflací, podporovanou pandemií COVID-19, si uživatelé z většiny jihoamerických zemí uvědomili, že kryptoměny jsou životaschopnou alternativou k jejich národním měnám.

Kryptoměny nabízí nejen nebankovním a „nepříliš elitním“ obyvatelům přístup k finančním nástrojům, ale také poskytují rychlejší, bezpečnější a účinnější alternativu k fiat převodům peněz.

Země Latinské Ameriky v popředí krypto inovací

Statista na začátku roku 2021 publikoval studii založenou na reakcích roku 2020, která identifikovala Latinskou Ameriku jako jeden z globálních regionů s největší koncentrací uživatelů kryptoměn na obyvatele. Brazílie, Mexiko, Chile, Argentina a Kolumbie se zařadily mezi 15 nejlepších zemí s nejvyšším počtem uživatelů kryptoměn.

S přílivem značek a platforem založených na kryptoměnách se tradiční finanční struktura v těchto zemích třetího světa chystá na drastickou změnu, která vydláždí cestu pro demokratizované finance a rovné příležitosti pro nebankovní, službami nedostatečně vybavenou populaci.

Podle Světové banky nemá téměř 50 % obyvatel Latinské Ameriky přístup k základním bankovním službám. Počet kryptoměn v Jižní Americe se však za posledních pár let podstatně zvýšil a nabízí uživatelům nákladově efektivní alternativu.

Vezměme si například společnost Crypto.com, která si vydláždila cestu téměř ve všech jihoamerických zemích, zejména v Brazílii. Crypto.com umožnilo místní populaci využívat krypto jako běžnější platební metodu v několika hlavních oborech tím, že poskytuje celou sadu produktů a služeb. Crypto.com navíc nabízí také svou kryptoměnovou debetní kartu, což majitelům kryptoměn umožňuje konečně platit za zboží a služby pomocí kryptoměn.

Kryptoměny urychlují růst paralelních ekonomik

Raketový vzestup adopce kryptoměn v jihoamerických zemích je poháněn několika faktory, konkrétně výzvami spojenými s odesíláním a přijímáním převodů peněz ze zahraničí, tzv. remitencí. Podle posledních zpráv vzrostly převody peněz do Latinské Ameriky o 6,5 %. Průměrné náklady na zasílání USD prostřednictvím fiatových platebních platforem však zůstaly ve stejném období vysoké.

Skrill, jedna z předních fiatových a krypto platforem, řeší výzvy spojené s převody peněz. Skrill je v Jižní Americe extrémně populární jako platební platforma díky své cenové dostupnosti a rychlosti provádění transakcí.

Platforma nedávno začlenila krypto služby vedle svých stávajících fiat služeb a poskytla migrujícím pracovníkům přímý a levný kanál pro odesílání peněz domů rodinám a přátelům. Uprostřed volatility a inflace vlastní lokálním měnám se Skrill etabloval jako prominentní způsob pro jihoamerické uživatele.

Nedávné oznámení prezidenta Salvadoru Nayiba Bukeleho, které potvrzuje, že Bitcoin bude přijat jako zákonné platidlo, není jen hlasováním o důvěře ke krypto ekosystému, ale také vzbudilo zájem sousedních latinskoamerických národů. Vzhledem k tomu, že Salvador rozhodl, že Bitcoin je zákonné platidlo, bude místní obyvatelstvo potřebovat přístup k více kryptoměnovým finančním řešením.

Bitcoin má však v reálném světě omezené využití. V této oblasti přidává inovativní smart kontraktové řešení RSK hodnotu do Bitcoinové sítě a přináší tak potřebné východisko, které pomůže urychlit přijetí Bitcoinu v celém jihoamerickém regionu. Aby bylo možné uspokojit rostoucí počet hodlerů Bitcoinu v Salvadoru a sousedních zemích, RSK zavedla svůj side chain, který může interagovat s blockchainy první vrstvy jako je Ethereum a Bitcoin.

Smart kontraktová platforma také na své síti provozuje DeFi aplikace jako Sovryn, která uživatelům umožňuje půjčovat si, obchodovat a získávat úroky z BTC, které drží. Nabízí uživatelům způsob, jak generovat pasivní příjem z BTC, umožňuje uživatelům růst jejich čistého jmění, zejména v Salvadoru, kde je Bitcoin nyní zákonným platidlem.

Přátelské kryptoměnové předpisy, špatný přístup k finančním službám a neustálá hrozba inflace v jihoamerických zemích přispívají ke zvýšenému přijímání a přijímání kryptoměn. Jakmile na trh vstoupí další kryptoměnové společnosti, bude stávající jihoamerický finanční ekosystém nesmírně těžit z konkurence, která přijde, což bude znamenat vyšší stupeň finanční inkluzivity, rovnější podmínky a schopné řešení pro populaci bez banky.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po 15:37  Bitcoin vyskočil nad 69 000 $ X-Trade Brokers (XTB)
Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688