OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  13.08.2021 22:02:02

Globální problémy optikou Insurance Europe

Insurance Europe (IE) informuje o semináři pořádaném Mezinárodní asociací orgánů dohledu v pojišťovnictví (IAIS) ke dvěma klíčovým tématům: klimatické riziko a záměry ohledně pojišťovacího kapitálového standardu (Insurance Capital Standard – ICS).

IE na tomto semináři zastupoval Olav Jones, zástupce generální ředitelky. K problematice klimatického rizika uvedl, že IE vítá zesílené úsilí IAIS o koordinaci přístupu jednotlivých jurisdikcí v otázce klimatických rizik a udržitelnosti. Jde o globální problémy, jež vyžadují globální přístup. Navíc, koherentní tvorba politik jurisdikcí je nezbytná k tomu, aby bylo možné se vyhnout duplicitním a nekonzistentním standardům.

Jones rovněž zdůraznil, že evropští pojistitelé jsou zainteresováni více než dříve k podpoře udržitelnější společnosti a řešení klimatické změny. Tato práce musí jít kupředu, a to i přes významné nové výzvy vyvolané pandemií COVID-19. Podle Jonese nelze zpomalit progresivní vývoj potřebný v Evropě k zajištění toho, aby byly k dispozici nezbytné údaje ke splnění nových informačních požadavků. Pokud jde o záměry ohledně ICS, Jones uvedl, že globální konkurenceschopnost je klíčovou prioritou pro evropské pojistitele a zajistitele. S tím souvisí jak další vývoj v Evropě ohledně přezkumu Solventnosti II, tak mezinárodní vývoj, pokud jde o práci IAIS na ICS, což se týká obzvláště evropských skupin vzhledem k té skutečnosti, že více než třetina mezinárodně aktivních pojišťovacích skupin má sídlo v Evropě.

IE souhlasí s konečným cílem IAIS mít jediný ICS, který zahrne společnou metodologii, pomocí níž se dosáhnou srovnatelné (tj. v podstatě podobné) výstupy, a to napříč jurisdikcemi. Pojišťovací průmysl tudíž podporuje projekt ICS za podmínky, že to povede k vysoce kvalitnímu a robustnímu globálnímu pojišťovacímu standardu, která bude podporovat zdravé rovné podmínky v rámci globální regulace. Podle Jonese je ovšem životně důležité, aby posouzení komparability (srovnatelnosti) bylo založeno na kvantitativním porovnání a bylo dostatečně robustní, aby zajišťovalo stejnou úroveň ochrany spotřebitele. Jen tak totiž nebude ohrožen hlavní význam globálního standardu pro obezřetný dohled.

K tomu je třeba uvést určitý dodatek. Jones určitě zdůrazňuje důležitost srovnatelné úrovně ochrany spotřebitele z toho důvodu, že kromě ICS je ve hře tzv. agregovaná metoda vytvořená v USA. Jde mu o to, aby oba standardy spouštěly v průběhu doby podobnou dohledovou akci a v době zátěže takovou akci pak ve stejnou dobu. Jones vyjádřil též jisté zklamání, že IAIS se rozhodla nezohlednit navrhované úpravy IE k nejdůležitějším principům ICS. Nicméně se IAIS alespoň zavázala je zvážit při přípravě následných podrobných kritérií.

Zdroj: Insurance Europe

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St   6:00  Účinek vyšších úrokových sazeb na pojištění OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 15:00  Změna ve vedení skupiny Swiss Re OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688