cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  23.07.2021 18:34:56

JPMorgan se stává první velkou bankou, která poskytne retailovým klientům přístup k Bitcoinu

JPMorgan se stává první velkou bankou, která poskytne retailovým klientům přístup k Bitcoinu

23.07.2021 / Crypto Kingdom

JPMorgan dala zelenou jejich spolupracujícím finančním poradcům, aby svým klientům, kterým spravují jejich majetek, poskytli přístup ke kryptoměnovým fondům.

Instituce se tak stala první významnou bankou v USA, která propojila klienty retailového bohatství s kryptoměnami.

Posilování pozice na krypto trhu

Tento krok následuje po oznámení, že velký počet klientů JPMorgan vidí kryptoměny, včetně Bitcoinu (BTC), jako třídu aktiv. Ředitelka společnosti pro správu aktiv a majetku Mary Callahan Erdoes v té době uvedla, že banka umožní klientům „dát své peníze tam, kam chtějí investovat“, údajně včetně kryptoměn.

„Mnoho našich klientů říká:‚ Je to třída aktiv a já do ní chci investovat 'a naší prací je pomoci jim dát své peníze tam, kam chtějí investovat, “ řekla Erdoes.

Banka se sídlem v USA nedávno posílila svou strategii pro rozšíření svého podnikání v oblasti správy majetku ve výši $630 miliard. Kromě tohoto nedávného kroku vydala JPMorgan zprávu určenou finančním poradcům, kteří nyní mohou přijímat objednávky na nákup a prodej čtyř produktů kryptoměn od společnosti Grayscale Investments a další od Osprey Funds.

Nedávno vydané sdělení však stanoví, že poradci mohou provádět pouze „nevyžádané“ kryptoměny, což znamená, že poradci nemohou produkty přímo nabízet ani náznakem doporučovat. Následkem tohoto rozhodnutí jsou nyní poradci JPMorgan schopni provádět obchody jménem klienta, jak si to přáli.

Podle zdrojů obeznámených s touto problematikou se zpráva vztahuje na všechny klienty JPMorgan, kteří hledají investiční poradenství. Klienti z obchodní aplikace bez provizí Chase, klienti spravovaní JPMorgan Advisors, stejně jako někteří elitní klienti.

Business Insider uvádí, že těmto potenciálním investorům bude kryptoměna vystavena (pro Bitcoiny i Ethereum) prostřednictvím produktů nabízených společnostmi Grayscale Investments (Bitcoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust a Ethereum classic) a fondy Osprey (Bitcoin Trust).

Fondy umožní klientům JPMorgan získat expozici vůči kryptoměně, ale neumožní klientům přímo vlastnit uvedené kryptoměny ($BTC, $BCH, $ETH a $ETC). Tyto investiční produkty nabízené společnostmi Grayscale a Osprey poskytují investorům metodu podílu na kryptoměně prodejem akcií, které sledují cenu a tržní hodnotu kryptoaktiv, jako jsou Bitcoin a Ethereum, přičemž tyto dvě společnosti tyto kryptoměny nakupují a drží místo investorů.

Institucionální zájem vzrůstá

Grayscale je největší firma zabývající se správou aktiv v oblasti kryptoměn a blockchainu, se spravovanými aktivy v hodnotě zhruba $27,5 miliardy. Společnost Grayscale nedávno zaplnila média odemknutím akcií GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) v hodnotě přibližně 16 000 BTC, přičemž odemknutí dalších 40 000 BTC by mělo probíhat postupně po uplynutí šestiměsíčního uzamčení. Grayscale vlastní Digital Currency Group, společnost zabývající se rizikovým kapitálem se sídlem v New Yorku.

Nedávný krok banky JPMorgan umožnit nabídku kryptoměn lze považovat za kontroverzní rozhodnutí vzhledem k tomu, jak v roce 2017 její generální ředitel Jamie Dimon vyjádřil nesouhlas s kryptoměnami a dokonce hrozil propuštěním pracovníků JPMorgan, kteří obchodovali s kryptem.

Konkurenti společnosti JPMorgan, jako jsou Goldman Sachs a Morgan Stanley, zahájili vlastní podnikání v oblasti kryptoměn, přičemž první z nich nabízí obchodování s krypto futures institucionálním klientům a zajišťovacím fondům a druhý spolupracuje se společností Galaxy Digital a nabízí přístup k Bitcoinovým fondům oprávněným klientům.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688