plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  23.07.2021 00:00:00

Město Plzeň podpořilo Centrum cyklistiky

Město Plzeň podpořilo Centrum cyklistiky

V objektu, který připomíná loď zakotvenou u Radbuzy a charakterizují ho pro loď typická kulatá okna, podepsal primátor města Plzně Martin Baxa smlouvu na poskytnutí dotace ve výši 400 tisíc korun spolku Bikeheart. Za jmenovaný spolek smlouvu podepsala jeho zakladatelka a předsedkyně Vendula Mirošovská. Slavnostního aktu se zúčastnil i náměstek primátora Michal Vozobule, do jehož gesce patří také oblast dopravy včetně městské cyklistiky.

Podpis smlouvy (fotografie: M. Pecuch)

Podpis smlouvy (fotografie: M. Pecuch)

„Poskytnutá částka je určena na druhou etapu rekonstrukce budovy, v níž spolek provozuje Centrum cyklistiky,“ uvedl primátor Martin Baxa.

Spolek Bikeheart loni v srpnu otevřel Centrum cyklistiky v budově bývalé kuželkárny vedle sokolovny ve Štruncových sadech. Budova byla v havarijním stavu, ale spolku se ji povedlo vrátit do života. Opravena je část, která je vidět od hlavního rozcestníku cyklotras ve Štruncových sadech. Funguje zde malý cykloservis pro řešení oprav svépomocí i s asistencí mechanika a také osvěžovna. „I přesto, že jsme měli kvůli covidovému lockdownu loni otevřeno jen velmi krátce, tak se k nám letos cyklisté vrátili. Mohu říci, že fungujeme podle našich představ,“ řekla Vendula Mirošovská. Město Plzeň loni spolku Bikeheart poskytlo na první etapu rekonstrukce 150 tisíc korun.

V druhé etapě obnovy budovy bývalé kuželkárny spolek Bikeheart plánuje opravit a uvést do provozu sál, kde by se mohly konat kulturní i společenské akce.

Bikeheart je v překladu bikerské srdce či cyklistické srdce. V roce 2018 ho založila Vendula Mirošovská jako spolek převážně rekreačních cyklistů, kteří mají společný cíl: šířit lásku k cyklistice napříč českou společností. Pořádají vyjížďky pro veřejnost, vícedenní cyklokempy, kurzy první pomoci pro cyklisty, přednášky nebo dobročinné cyklobazárky s výtěžkem pro Kardiologickou ordinaci Dětské kliniky FN Plzeň. Má 40 stálých členů, ale jeho akcí se může účastnit kdokoliv. Od srpna minulého roku spolek Bikeheart provozuje Centrum cyklistiky.

Text: Hana Josefová

Fotogalerie

Město Plzeň podpořilo Centrum cyklistikyMěsto Plzeň podpořilo Centrum cyklistikyMěsto Plzeň podpořilo Centrum cyklistikyMěsto Plzeň podpořilo Centrum cyklistikyMěsto Plzeň podpořilo Centrum cyklistiky

Zveřejněno: 23. 7. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688