Real Estate Boutiq (Boutiq Real Estate)
Reality  |  21.07.2021 08:52:36

Realitní trh se mění. Covid přeměnil chalupy na home office

Velký zájem o luxusní rekreační objekty posiluje i změna pracovního stylu vyšší střední třídy. Na venkovní chalupu a do horských apartmánů se již nejezdí jen relaxovat. Rekreační nemovitosti získaly status home office. Jejich majitelé spojili příjemné s užitečným a dopřávají sobě a svým rodinám novou verzi cesty z města.

 

„Víme, že pro změnu životního stylu stačí období pěti měsíců. Pandemie COVID-19 změnila pracovní rytmus na podstatně delší dobu. Majitelé luxusních rezidenčních objektů tak přišli vzdálenému připojení na chuť. Jde přitom o objevování již objeveného. Tradicí opouštění přehřátých měst je známá Itálie, ale i honosné rezidence v Klánovicích či Černošicích sloužily v době První republiky jako letní útočiště, kde tehdejší smetánka trávila s rodinou dlouhé letní měsíce. Dnes jsme svědky české verze globálního trendu s názvem country living,“ vysvětluje Petr Míka z Boutiq Real Estate.

Poptávka po rekreačních objektech dále roste. Prodávající si tedy mohou dovolit zvyšovat ceny. Například chatu v Krkonoších bylo možné ještě začátkem loňského roku pořídit za čtyři miliony. Letos ceny v Krkonoších či Jizerských horách dosahují úrovně luxusních pražských lokalit.

Covid ukázal, že pracovat se dá odkudkoliv

Mnoho moderních profesí home office umožňuje, což dokázaly už dva přísné lockdowny, proto se také mnozí do svých kanceláří a městských bytů na léto vracet nechtějí. Je totiž jedno, jestli pracují z kavárny, z kanceláře, z domova, nebo z malebné chaty na horách.

„Bude zajímavé sledovat, zda přesun sekundárních rekreačních objektů do kategorie ko-primárních sídel vydrží. Tento trend šroubuje ceny těchto nemovitostí stále výše a podíl těchto obchodů v rámci celého realitního trhu dále poroste,“ analyzuje dopady nového trendu Petr Míka.

Boutiq Real Estate

Boutiq Real Estate byla založena v roce 2015 jako exkluzivní realitní společnost. Svým klientům poskytuje zprostředkování prodej high-end nemovitostí. Tým realitních poradců se skládá z osobností se zkušenostmi z realit, práva, bankovnictví, finančního poradenství a pojišťovnictví. Řídí se těmito základními faktory: lokalita, kvalita, no risk.

Více informací se dozvíte na www.boutiq.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688