Hradec Králové (hradeckralove.org)
Export  |  19.07.2021 00:00:00

Setkání významných exportérů a importéru Pardubického a Královéhradeckého kraje

V úterý 15. června proběhlo na letišti Pardubice v terminálu Jana Kašpara setkání významných exportérů a importéru Pardubického a Královéhradeckého kraje.
Setkání

Této konference se účastnil i prezident Česko – Slovensko – Afgánské obchodní komory Pavel Bělohradský, její viceprezident Fawad Nadrid, viceprezident Hospodářské komory ČR pro export Radek Jakubský, dále primátor statutárního města Pardubice Martin Charvát, primátor statutárního města Hradec Králové Alexandr Hrabálek, první náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš, první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Pavel Bulíček a řada dalších významných hostů.
Prostory terminálu zaplnila více než stovka významných podnikatelů z Pardubického a Královéhradeckého kraje, kteří měli jediný cíl – seznámit se a navázat možnou spolupráci v oblasti exportu a importu zboží cestou pardubického letiště a využití poskytovaných služeb a aktivit na letišti v Hradci Králové.
Akci pořádala Krajská hospodářská komora Pardubického kraje společně s East Bohemian Airport a.s., a Leteckými službami Hradec Králové a.s. Odborným garantem setkání exportních a importních společností byla společnost JUSDA EUROPE, která poskytuje komplexní řešení od materiálových a dodavatelských zdrojů, skladování a logistiky s přidanou hodnotou přes optimalizaci dopravy a dodavatelského řetězce i specifické finanční nebo pojišťovací služby. JUSDA EUROPE umožňuje společnostem úspěšně fungovat na obou koncích dodavatelského řetězce a kdekoli mezi nimi. „Jsme rádi, že jsme se mohli stát odborným garantem právě pro letiště Pardubice, ve kterém vidíme velkou příležitost pro nastartování nákladní dopravy,“ uvedl Pavel Sekerka, obchodní ředitel společnosti.
„Jako ředitel společnosti jsem přesvědčen o tom, že východočeský region skýtá potenciál pro vývoz a dovoz zboží z pardubického letiště, a proto se na tuto oblast chceme více zaměřit,“ sdělil ředitel East Bohemian Airport Ivan Čech, který představil možnosti v oblasti nákladní dopravy, letecké přepravy cestujících a dalších služeb. Své možnosti prezentovala také společnost Letecké služby Hradec Králové a.s. „Velmi mě těší, že se nám podařilo v krátkém čase připravit ve spolupráci s našimi partnery akci tohoto charakteru a věřím, že se všem účastníkům podaří navázat nové obchodní kontakty,“ dodal předseda představenstva Pavel Rind.

Pozitivní názor na setkání podnikatelů vyjádřil také primátor statutárního města Pardubice Martin Charvát: „Je potřeba setkávat se pravidelně, aby všichni podnikatelé měli možnost rozvíjet své podnikání právě v našem regionu. Obchodní vztahy jsou především o důvěře a osobních vazbách.“

„Jako zástupci akcionáře se díváme pozitivně na potenciální rozvoj letecké nákladní dopravy, která může být přínosem pro fungování jak pro pardubické letiště, tak pro celý Pardubický kraj,“ zmínil náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš. Pardubické letiště věří, že právě akce tohoto charakteru jsou jednou z možných a poměrně zajímavých příležitosti jak pomoci všem zainteresovaným subjektům v oblasti vývozu a dovozu zboží. Krajská hospodářská komora Pardubického kraje vedená Jozefem Koprivňanským je přesvědčena, že tento typ spolupráce pomůže v rozvoji nejen pardubickému letišti, ale především firmám v obou krajích. Toto setkání budeme pravidelně opakovat, příští je naplánováno na 1. 2. 2022.

Zdroj: Krajská hospodářská komora Pardubického kraje
Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 19.7.2021 / 19.7.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688