pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  02.07.2021 00:00:00

Očkovací místa v Pardubickém kraji budou upravovat své kapacity

Zajištění očkování v Pardubickém kraji v letních měsících bylo hlavním tématem jednání pracovní skupiny při Bezpečnostní radě Pardubického kraje. Vzhledem předpokládanému snížení dodávek dojde od poloviny července ke snížení kapacit očkování na dva tisíce denně. Některá přestanou od 14. července vypisovat nové termíny na první dávky a doočkují druhé dávky. K dnešnímu dni bylo v kraji proočkováno necelých 363 tisíc očkovacích dávek.

„V průběhu července předpokládáme snížení dodávky vakcíny od společnosti Pfizer na 50 procent červnových dodávek. Vzhledem k tomu bude postupně docházet také k omezování jednotlivých očkovacích míst a jejich kapacit. Předpokládáme udržení sítě očkovacích míst při našich nemocnicích akutní péče, a to vždy již v prostorách dané nemocnice. K těm by měla zůstat očkovací místa na Seči, v pardubickém KOLFu, v Hlinsku, Rybitví, Brandýse nad Orlicí a v Jevíčku,“ řekl hejtman Netolický. Od 14. července by pak neměla zbývající centra vypisovat volné první termíny. „V případě našich příspěvkových organizací, Lázní Bohdaneč a Luže předpokládáme možnost rychlé aktivace očkovacího místa v případě potřeby,“ doplnil hejtman.

V tuto chvíli kraj eviduje přibližně 500 nově registrovaných zájemců o očkování denně. Dílčí nárůst je předpokládán po uvolnění registrací pro děti od 12 do 15 let věku, kterých je v kraji přes 20 tisíc. Pro očkování dětí budou vyčleněny kapacity v pěti očkovacích místech. „Očkování dětí bude možné pouze v očkovacích místech provozovaných Nemocnicí Pardubického kraje v Pardubicích, Chrudimi, Litomyšli, Ústí nad Orlicí a Svitavách a to vždy v konkrétní dny, do kterých bude umožněna registrace. V Pardubicích se bude očkovat od 8. července, v ostatních místech od 12. července. Vše je ovlivněno tím, že u očkování této skupiny musí být vždy přítomen pediatr,“ řekla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková. Jedním z problémů, se kterým se očkovací místa v tuto chvíli potýkají je změna intervalu pro očkování druhou dávkou a možnost měnit si termín druhého očkování. „Bohužel jsou očkovaní, kteří chtějí změnit svůj termín očkování i několikrát, což je náročné jak pro infolinky, tak pro očkovací místa a plánování jejich kapacit. Chtěla bych poprosit všechny, aby si měnili termín očkování pouze tak, jak je povoleno, a to je v jen výjimečných a odůvodnitelných případech.“ sdělila náměstkyně Matoušková.

Pracovní skupina také schválila oslovení Krajské hospodářské komory s nabídkou očkování ve firmách prostřednictvím příslušného závodního lékaře. „Chceme zjistit poptávku po tomto typu očkování přímo ve firmách s využitím závodních lékařů, což by mohlo opět zvýšit proočkovanost populace,“ sdělil hejtman Netolický.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688