plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  02.07.2021 00:00:00

Plzeň: V červenci startuje Festival Depo v letu

V červenci startuje Festival Depo v letu

Zdroj foto: DEPO2015

Zdroj fotografií: DEPO2015

Letní kulturní maratón plný hudby, tance, dobrého jídla a letní pohodové atmosféry ovládne po celý červenec nádvoří DEPO2015. Festival DEPOvLETU naváže na svou loňskou premiéru a opět nabídne programový mix, který si dává za cíl po dlouhé pauze nastartovat a rozhýbat kulturní scénu. Kromě akce Na Stojáka je vstup na celý festival zdarma.

Nabídka programů sestává ze tří typů akcí: tančíren, gastroakcí a koncertů, které doplní jeden stand up večer. „Naším cílem bylo vytvořit pestrý kulturní program, který osloví opravdu každého. Rádi bychom po dlouhé době izolace nabídli lidem možnost strávit příjemné letní večery na koncertech, při ochutnávkách různých typů gastronomie nebo u možnosti si vyzkoušet swingový parket. Akce jsou proto pro návštěvníky zdarma a není potřeba se na ně rezervovat nebo si kupovat vstupenky. Přijít na ně může kdokoli, ať už plánovaně nebo když například dostane při procházce podél řeky chuť strávit pohodový kulturní večer, samozřejmě s občerstvením,“ popsala záměr festivalu jeho produkční Barbora Krákorová.

Zdroj foto: DEPO2015

Všechny páteční a sobotní červencové večery budou patřit koncertům oblíbených kapel. Stejně jako v loňském roce i letos dostanou velký prostor především kapely lokální. „Při jejich výběru jsme úzce spolupracovali s Josefem Petříkem z projektu Plzeňské kapely,“ uvedla Barbora Krákorová a dodala: „Z loňského ročníku jsme vybrali kapely s největším diváckým ohlasem. Tento výběr se nám pak podařilo doplnit o další zajímavá uskupení, jako je například plzeňská ska legenda V3ska, pražské hudební duo teepee nebo skvělí Ill Fish.“

Po tři pondělní večery se nádvoří DEPO2015 vrátí v čase o sto let zpátky, kdy na pódiích válely jazzové kapely a na parketech se to roztáčelo v rytmu swingu. Vítáni budou jak zkušení tanečníci, tak úplní začátečníci nebo i ti, kteří se chtějí jen přijít podívat a u poslechu třeba zjistí, že je swing v podání těch nejlepších plzeňských jazz bandů chytil za srdce.

Zdroj foto: DEPO2015

Pro ty, kdo dávají před tancem přednost dobrému jídlu, budou připraveny dva tematické gastrovečery: 22. července bude možné okusit rozličné asijské speciality na akci Ochutnej Asii, 29. července dostane svůj prostor pro změnu kuchyně středomořská. Na gastrovečeru Seafood & Prosecco nebudou chybět dobroty jako krevety či kalamáry, ale jak prozrazuje název, nouze nebude ani o osvěžující prosecco. Třetí akcí věnovanou gastronomii se stane 25. července oblíbený celodenní DEPO Street Food Market, který již tradičně přiveze foodtrucky a stánky s tím nejlepším ze světové pouliční gastronomie.

Fanoušci stand up komedie v programu jistě nepřehlédnou akci Na Stojáka, na které 27. července se svým (ne)korektním humorem vystoupí komici Adéla Elbel, Tomáš Matonoha a Richard Nedvěd. Tato akce je jedinou placenou z celého programu. Lístky na ni si lze zakoupit předem i na místě v DEPO2015.

Na všech akcích samozřejmě nebude chybět občerstvení, které si návštěvníci budou moci zakoupit přímo na nádvoří DEPO2015, popřípadě v kavárně.

Více informací se dozvíte na www.depo2015.cz a na Facebooku DEPO2015.

Editace textu: Hana Josefová


Zveřejněno: 2. 7. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688