cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  30.06.2021 18:45:07

Aktivní těžaři Bitcoinu jsou nyní „nepravděpodobnými“ prodejci díky navýšení zisků

Aktivní těžaři Bitcoinu jsou nyní „nepravděpodobnými“ prodejci díky navýšení zisků

30.06.2021 / Crypto Kingdom

Nadcházející rekordní pokles obtížnosti znamená, že těžba Bitcoinu bude mnohem výnosnější, zatímco se hash rate pomalu bude navracet do sítě, předpovídá Glassnode.

Je nepravděpodobné, že by těžaři Bitcoinu (BTC) tlačili na cenu BTC prodejem mincí v nadcházejících týdnech, tvrdí nová data.

V rámci své nejnovější týdenní zprávy „The Week On-chain“ se analytický zdroj Glassnode snažil zmírnit obavy z dalšího velkého výprodeje těžařů.

Pokles obtížnosti je darem pro zbývající těžaře

Uprostřed probíhajícího přesunu těžebního zařízení - a tedy i hash ratu Bitcoinu - z Číny se objevily obavy ohledně těžařů, kteří by mohli začít prodávat jejich držený BTC k pokrytí nákladů a ztrát z uzavírání těžebních činností.

Vzhledem k rozsahu geografických změn - úprk z Číny představuje největší otřesy hash ratu v historii - by těžaři mohli zesílit prodejní tlak zbavováním se mincí, které by se jinak po dlouhou dobu nepohnuly.

Kombinovaný dopad prodeje a sníženého hash ratu nabízí „dvojitou bombu“ pro cenový vývoj Bitcoinu, což snižuje potenciál zisků nebo dokonce udržení významných úrovní podpory.


Bilance Bitcoinu na peněženkách těžařů, zdroj: Glassnode

Glassnodu se však zdá, že situace je již pod kontrolou. Poznamenává, že těžaři se přesouvají a ti, kteří jsou stále v provozu, čekají snadné zisky.

To je způsobeno tím, že ke konci týdne obtížnost Bitcoinu poklesne o téměř 25 % - opět největší posun dolů vůbec - což znamená, že pro zbývající těžaře bude výhodnější těžit Bitcoin.

Měla by tedy existovat menší motivace k prodeji, protože účastníci sítě budou na vzestupné spirále zisků, dokud se chybějící hash rate nevrátí a obtížnost se zase nezvýší.

„Těžební úlohy Bitcoinu jsou o 23,6 % těžší, přestože tržby vzrostly o 154 % v průměru za 7 dní,“ vysvětluje zpráva.

"Nedávno došlo k tomu, že velká část hashovací energie je v současné době offline a přesouvá se a další úprava obtížnosti se odhaduje na -25 %. To znamená, že těžaři, kteří zůstanou v provozu, pravděpodobně v příštích týdnech ještě více zvýší svoje zisky, dokud se cena dále neupraví nebo se migrační hash-power nevrátí zpátky do provozu.“

Glassnode dodal, že těžaři se budou pravděpodobněji zbavovat mincí nashromážděných v průběhu času jako součást přesunu.

"To do značné míry naznačuje, že těžaři, kteří jsou v provozu, pravděpodobně neprovedou nadměrný povinný prodej ... a je tedy pravděpodobnější, že čínští těžaři, kteří likvidují svoje úspory, jsou dominantním zdrojem na straně prodeje," uzavřel.

Náklady na příležitosti

Samostatný zdroj mezitím zdůraznil, jak výnosná může být těžba za současných okolností.

S využitím údajů, které uvádějí spotřebu energie Bitcoinu na přibližně 2 520 gigawatthodin za celé dvoutýdenní období obtížnosti, autor Hass McCook zdůraznil příležitost 75% zisku, která je dostupná těžařům se specifickými provozními a kapitálovými výdaji.

Pokud těžba 1 BTC stojí maximálně $20 000, je rozdíl mezi těmito výdaji a spotovou cenou, která se momentálně pohybuje nejčastěji mezi $30 000 - $40 000, docela jasný.

"Pokud jsou tedy náklady na těžbu mince v absolutně nejhorších případech asi $20 000 (nyní se v profesionálních těžebních zařízeních pravděpodobně blíží $13 – 14 tisícům), jak tvrdě byste teď pracovali, abyste získali 75%+ zisk, který máte na dosah...?,“ uzavřel McCook.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688