pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  29.06.2021 00:00:00

Americký grant je jako šitý na míru pro P-PINK - Pardubický podnikatelský inkubátor

Pardubický podnikatelský inkubátor z.s., P-PINK získal americký grant od institutu The Center for International Private Enterprise (CIPE). CIPE je institutem Národní nadace pro demokracii a neziskovou pobočkou americké obchodní komory.

Jednání rychlostí blesku

10. května 2021 byla žádost elektronicky podána a v sobotu 15. května jsme už věděli, že je předběžně akceptována. A ještě navíc se jedná o grant bez finanční spoluúčasti žadatele. Avšak na oplátku za to budeme muset my z P-PINK vyvinout extrémní rychlost v aplikaci do praxe.

Na co jsou peníze určeny

Grant je vymezen pro menší území, v českých podmínkách to představuje území kraje. Peníze jsou určeny k tomu, aby byla podpořena komunikace a spolupráce mezi politiky a podnikateli v Pardubickém kraji. Výsledkem by mělo být to, že skupina politiků pozná důkladněji problémy menších a drobných podnikatelů. A tak už je jen krok k tomu, aby společně hledali cesty k řešení. P-PINK bude jakýmsi katalyzátorem v této akci, bude jako chemikálie, která způsobí reakci, ale sama se „nespotřebuje“. Nepoužijeme své peníze, ale peníze z grantu. Jako uchazeči o grant, a nyní i jeho příjemci, jsme prokázali, že máme důvěryhodný tým s příslušnými zkušenostmi s realizací navrhovaných aktivit.

Jak konkrétně peníze využijeme

Zorganizujeme několik setkání různých skupin a dojde k bližšímu kontaktu a propojení mezi politiky a podnikateli. Navážeme na podobné aktivity Pardubického kraje. Zařídíme natočení podcastů s podnikateli, pozveme politiky i podnikatele a připravíme pro ně akce typu „kulatý stůl“, meetup atd. Navrhované aktivity by měly vést k většímu zapojení místní podnikatelské komunity do dialogu s veřejnými partnery o ekonomických prioritách. Projekt je navržen tak, aby zapojil širokou škálu zúčastněných stran, byl udržitelný i po implementaci a nadále přinášel výhody prostřednictvím rozšířeného dialogu veřejného a soukromého sektoru. Výhodou je, že tento typ interakce je možný realizovat I v případě trvajících či znovuzavedených vládních protikoronavirových opatření.

Proč P-PINK a jaké jsou podmínky

Americký grant je jako šitý na míru pro P-PINK, splňujeme podmínky. Získali jsme mini grantovou podporu téměř 20 000 USD. Tento pilotní projekt budou realizován v průběhu 3 měsíců, od června 2021 do začátku září 2021. Cílem je ještě lepší komunikace se zaměřením na regionální rozvoj a udržitelný hospodářský růst.

Jsme tu pro vás

Je tu pro Vás, Pardubický podnikatelský inkubátor, z.s., P-PINK. Pracujeme pro území celého kraje. Posláním P-PINK je spolupráce s podnikateli, kteří zahajují nové projekty. Podporujeme i ty zavedené, kteří chtějí něco vylepšit. A vyhledáváme nové talenty ze středních a vysokých škol. Tyto aktivity jsou hrazeny Pardubickým krajem a městem Pardubice. Oba partneři směřují k tomu, aby kraj i město vzkvétaly i co se týče rozvoje podnikatelského prostředí. Sledujte naše stránky p-pink.cz a FB P-PINK

 

Mgr. Hana Štěpánová, předsedkyně správní rady P-PINK, projektová manažerka pro rozvoj spolupráce se vzdělávacími institucemi a obcemi na území Pardubického kraje.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688