Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Z domova  |  21.01.2003 13:31:56

Železný nedá svou kůži lehko - obvinil Senát


PRAHA (ČIA) - Senát by měl zvážit, zda procedura mandátového a imunitního výboru při projednávání žádosti o vydání senátora Vladimíra Železného byla v souladu s jednacím řádem. Železný dnes proceduru zpochybnil a jednání výboru označil za překotné. Výbor podle něj porušil jednací řád ve dvou bodech. Senátor, kterého se kauza týká, má podle řádu právo být přítomen jednání výboru. Železný byl podle svých slov po přednesení projevu a zodpovězení dotazů z dalšího jednání vykázán.

Jednací řád také tvrdí, že výbor má v dané věci provést šetření. Železný členy výboru upozornil, že údaje od policie a státního zastupitelství jsou úmyslně zmanipulovány. Senátor Železný se domnívá, že jelikož senátoři neprovedli po tomto jeho upozornění žádné kroky, porušili jednací řád. Jak dále řekl novinářům, policie Senátu zatajila důkazní dokumenty, které si sama obstarala a které mluví v jeho prospěch. Stejně jako minulý týden, i tentokrát reagoval záporně na dotaz, zda se se svým podezřením z manipulace obrátil na Inspekci ministra vnitra.

Ředitel TV NOVA Železný již před časem vyjádřil znepokojení nad tím, že nedostal od výboru "přiměřený čas" na prostudování policejních dokumentů. Vyšetřovatelé podle něj k třem již známým obviněním "přibalili" čtyři další. "Jde o čtyři úplně nové, z nebe spadlé kauzy, které jsou v předprocesním stádiu, a já je neznám," řekl Železný novinářům. Se svým obviněním policie a mandátového a imunitního výboru hodlá Železný seznámit plénum Senátu na schůzi 23. ledna. Ten den by měli členové horní komory rozhodnout o tom, zda jej zbaví imunity.

Mandátový a imunitní výbor minulý týden po téměř čtyřhodinovém jednání rozhodl poměrem hlasů sedm ku pěti, že doporučí Senátu zbavit Železného imunity, a tím umožnit jeho trestní stíhání. Proti výsledku práce výboru vyjádřili své výhrady senátoři Alena Palečková (ODS) a Jaroslav Doubrava (KSČM), kteří podporovali žádost Železného o 14denní odklad projednávání případu a poskytnutí "přiměřeného času" ke studiu materiálů.

-pj-
-ak-




! Trust HPH - hodnota podílu se zvýšila na 6,9 USD !

! Novinka - FOTOGALERIE - přehled fotogalerií AliaWebu !






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688