Patria (Patria Finance)
Investice  |  18.06.2021 17:10:43

Palivo ze sopečných emisí a elektro. Výrobci závodních aut hledají řešení pro svou budoucnost

Sportovní auta bychom si těžko mohli představit bez řevu motorů. Přesto právě jejich ticho může některé z výrobců těchto vozidel v budoucnosti zachránit. Zatímco Ferrari sází na elektromobilitu, jeho švédský rival Koenigsegg jde s inovacemi ještě dál a zkoumá technologie využívající sopečné emise či baterie s velmi vysokým napětím.

Plán společnosti Ferrari vsadit na zelenou by ale podle Goldman Sachs mohl být pro investory krátkodobě nákladný. Goldmani v pondělí zcela přehodnotili své doporučení na tohoto výrobce automobilů a snížili jej na „sell“ z „buy“ právě kvůli snaze firmy uvést na trh do roku 2025 bateriový vůz a také kvůli očekávánému slabšímu objemu u stávajících modelů.

„Jakýkoli tlak Ferrari být dlouhodobě v popředí rozvíjejících se technologií bychom sice vnímali pozitivně, pro investory ale dnes tento přechod přináší nejistotu ohledně potenciálních budoucích požadavků na kapitálové výdaje a jejich dopadů na příjmy a volný peněžní tok,“ napsali v pondělním komentáři analytici, včetně George Galliersa.

Goldmani navýšili svůj odhad kapitálových výdajů Ferrari do roku 2030 v průměru o 42 milionů EUR ročně. Přesto ale tento broker považuje protlačení elektromobility za nezbytný krok pro budoucí růst. "Zatímco spalovací motor, podvozek a systémy odpružení byly v minulosti základními automobilovými technologiemi, je jasné, že v budoucnu bude základní technologie představovat velmi odlišná sada technologií," napsali analytici.

Jmenování Benedetta Vigny z firmy na výrobu čípů STMicroelectronics generálním ředitelem dále ukazuje na závazek této společnosti k technologickému přechodu, uvedli Goldmani. Akcie Ferrari letos klesly o zhruba 10 %.

1

Sopečný přerod Koenigsegg

Švédský rival Koenigsegg řeší budoucnost sázkami na jiné technologie. Experimentuje s bateriemi s velmi vysokým napětím a biopalivy využívající emise ze sopek, aby vytvořil ekologicky „neškodné“ a potenciálně uhlíkově neutrální auta, aniž by obětoval jejich výkon.

„Elektrizujeme jinak, a to pomocí extrémnější technologie palivových článků. A pak máme extrémní technologii spalovacích motorů běžící na obnovitelná paliva s velmi dobrými systémy následného zpracování, kdy si můžeme být opravdu jisti, že extrémně efektivně spalujeme s velmi malými motory, aby bylo auto lehčí, mělo lepší výkon, ale stále bylo šetrné k životnímu prostředí,“ říká generální ředitel Koenigsegg Christian von Koenigsegg. „Kombinujeme a porovnáváme vše, co dává v daném čase a pro každý model smysl.“

Jako jednu z technologií cituje von Koenigsegg výrobu metanolu z emisí CO2 z poloaktivních sopek na Islandu. "Pokud vezmete tento metanol a napájíte jím elektrárny, které provádějí přeměnu na jiná paliva, a poté jím poháníte loď, která přepravuje tato paliva do Evropy nebo USA nebo Asie, ať už pluje kamkoli, dostanete do vozidla zcela uhlíkově neutrální palivo," vysvětluje.

Doposud Koenigsegg prodával přibližně 35 vozidel ročně těm nejbohatším, kteří hledají nejmodernější technologie, exkluzivitu a ruční řemeslné zpracování za použití co nejlehčích materiálů. Pandemie ale i tak malý objem Koenigseggu ještě snížila a nepomohl ani globální nedostatek polovodičů. Koenigsegg si však vytyčil ambiciózní cíl rozšířit výrobní kapacitu na tisíce automobilů ročně. A najal si k tomu bývalého výkonného ředitele společnosti Tesla Evana Horetskyho, který dohlížel na stavbu továren na elektromobily v Nevadě a v Šanghaji.

Kromě toho, že auta Koenigsegg jsou podle jeho CEO ručně dělaným uměleckým dílem, mají výhodu v tom, že jsou o 500 nebo 600 kilogramů lehčí. Takže „když zatáčíte, brzdíte anebo jedete po závodní dráze, stále dostanete obrovský rozdíl ve výkonu,“ dodává von Koenigsegg.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688