Zahájení výstavy na zámku Vihula s moravským vínem z Kobylí

Zahájení výstavy na zámku Vihula s moravským vínem z Kobylí

11.06.2021 / 11:09 | Aktualizováno: 15.06.2021 / 13:39

Velvyslanec David Král, ředitelka Kulturního centra v Rakvere Eve Alte a generální ředitel zámku Vihula Heigo Vare zahájili výstavu „České hrady a zámky“.

Za účasti velvyslanců a dalších členů diplomatického sboru v Estonsku, zástupců estonských médií a veřejnosti byla 3. června 2021 v krásném prostředí Oranžérie otevřena výstava 15 panelů českých hradů a zámků. Nejen těch turisticky nejznámějších, ale i těch nezaslouženě opomíjených, např. Jemniště nebo Veltrusy.

Ve svém úvodním slovu představil velvyslanec David Král klíčová místa, která se výrazně zapsala i do evropské historie: Karlštejn postavil Karel IV., český král a římský císař, jako pevnost střežící české i říšské korunovační klenoty; Konopiště patřilo arcivévodovi Františku Ferdinandovi d´Este, jehož zavraždění v Sarajevu se stalo záminkou zahájení 1. světové války.

Protože se Česká republika může pochlubit úctyhodným počtem zámků a hradů, kterých má být až kolem 1.600, je výstava rovněž vhodnou pozvánkou na návštěvu České republiky a jejích historických památek.

Vernisáž zakončila ochutnávka bílých a červených vín z moravského vinařství Víno z Kobylí s 800 letou tradicí pěstování vinné révy v této části jižní Moravy. Vinařství, které působí nepřetržitě od roku 1928, představilo své tradiční odrůdy včetně Rulandského modrého.

Výstavu „České hrady a zámky“ můžete na zámku Vihula navštívit po celé léto až do 31. srpna 2021.

Galerie


Exhibition Czech Chastles and Chateux




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy