pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  11.06.2021 00:00:00

Očkovací kamion urychlí očkování v Pardubicích. Týdně zvládne očkovat až čtyři tisíce osob

Od pondělí 14. června bude celý týden přistaven u budovy Sokola Pardubice I očkovací kamion, který urychlí čekání registrovaných zájemců o očkování v sále Jana Kašpara v budově krajského úřadu. Registrovaní budou informováni o změně místa očkování pomocí SMS zprávy a následně si po obdržení PIN 2 budou moci zvolit termín od 14. do 18. června. Kamion by mohl v týdnu očkovat až čtyři tisíce lidí.

„Ve spolupráci s organizací Podané ruce chceme zkrátit čekání na vakcínu v nejexponovanějším místě, kterým je sál Jana Kašpara. Díky očkovacímu kamionu bychom měli být v příštím týdnu schopni proočkovat na tomto místě tři až čtyři tisíce zájemců, kteří jsou nyní registrovaní na krajský úřad a čekají na PIN 2. Důležité je, že se nemusí nijak přeregistrovat, ale obdrží SMS zprávu, ve které budou o této změně informováni. Následně jim přijde PIN 2 již s nabídkou volných termínů do očkovacího kamionu,“ řekl hejtman Martin Netolický. „Pro snadnější orientaci posílíme navigační systém a u budovy Reálky budou navíc připraveni pracovníci krajského úřadu, kteří s případným nasměrováním k budově Sokola pomohou,“ doplnil hejtman Martin Netolický.

Zájemci budou přesouváni do kamionu dle věku. „Prioritně začneme přesouvat registrované o očkování sestupně ve věku do 40 let a následně budeme pokračovat k mladším dle kapacit kamionu. V první fázi chceme takto přesunout dva tisíce registrovaných,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková s tím, že podle potřeby budou přesouvání zájemci také z Chrudimi. „Přímá registrace do kamionu prostřednictvím rezervačního systému nebude umožněna. K rezervaci termínu se tak dostanou pouze ti, kteří jsou zaregistrovaní do sálu Jana Kašpara, jehož kapacity navýšíme od příštího týdne na pět očkovacích linek,“ doplnila náměstkyně Matoušková.

Očkovací kamion, který provozuje společnost Podané ruce, bude umístěn před budovou Sokola Pardubice I v Jiráskově ulici. „Naše budova je v docházkové vzdálenosti od krajského úřadu a disponujeme také potřebným zázemím. Proto je pro nás naprostou samozřejmostí vyjít kraji vstříc a poskytnout naše prostory pro očkování,“ uvedla tajemnice a jednatelka Sokolské župy Východočeské – Pippichovy a krajská zastupitelka Lenka Pařízková.

Kamion zahájí svůj provoz v pondělí 14. června v 9 hodin. V dalších dnech bude očkovat od 8:30 do 18:30.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688