sanep.cz (SANEP)
Z domova  |  10.06.2021 09:33:59

Oblíbenost hejtmanů - 2021

Nejlépe hodnoceným hejtmanem je i v červnu Martin Kuba (ODS), nejhůře dopadl zlínský hejtman Radim Holiš (ANO)

Červnový průzkum zaměřený na hodnocení zvolených představitelů čtrnácti územně samosprávných celků – krajů (mezi něž patří i hl. město Praha) ukazuje, že nejlépe si i nadále vede hejtman Jihočeského kraje a předseda Asociace krajů ČR Martin Kuba (ODS). 

Hejtman Jihočeského kraje a předseda Asociace krajů ČR Martin Kuba (ODS) je na prvním místě s aktuálním ziskem 45,3% kladných hlasů. Zdá se, že se Kubovi podařilo navázat na jeho předešlou dlouholetou a úspěšnou politickou kariéru ať už v regionální či celostátní politice, kdy svého času zastával funkci ministra průmyslu a obchodu a byl prvním místopředsedou občanských demokratů. Po loňských úspěšných krajských volbách, kdy se stal šéfem jihočeského regionu, byl zároveň zvolen předsedou Asociace krajů ČR.

Za jihočeským hejtmanem se pak na druhém místě umístil s aktuálním ziskem 44,5% kladných hlasů hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), který se koncem loňského roku stal hejtmanem tohoto kraje již po třetí. Oproti dubnu letošního roku si Půta polepšil v aktuálním měření o 0,4 procentního bodu. 

Třetí místo pomyslného žebříčku hodnocení představitelů územně samosprávných celků obsadil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD), který aktuálně získal od obyvatel svého kraje v souhrnu 39,6% kladných hlasů. Oproti dubnu si tak polepšil o 1,1 procentních bodů. 

Čtvrtou pozici důvěryhodnosti obsadil hejtman Královéhradeckého kraje a též bývalý policejní prezident Martin Červíček (ODS), kterému dali aktuálně obyvatelé tohoto kraje v souhrnu 39,2% kladných hlasů. 

Na dalších pomyslných příčkách se pak umístili: jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) se ziskem v souhrnu 37,8% kladných hlasů / hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) se ziskem v souhrnu 35,4% kladných hlasů / středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) se ziskem v souhrnu 35,2% kladných hlasů /olomoucký hejtman Josef Suchánek (STAN) se ziskem v souhrnu 34,8% kladných hlasů / ústecký hejtman Jan Schiller (ANO) se ziskem v souhrnu 32,9% kladných hlasů / hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS) se ziskem v souhrnu 31,1% kladných hlasů / hejtman kraje Vysočina Vítězslav Schrek (ODS) se ziskem v souhrnu 30,2% kladných hlasů / karlovarský hejtman Petr Kulhánek (KOA) se ziskem v souhrnu 21,5% kladných hlasů a primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) se ziskem v souhrnu 21,1% kladných hlasů.

Na posledním místě se pak umístil se ziskem pouhých 19,9% kladných hlasů zlínský hejtman Radim Holiš (ANO). 



Exkluzivní internetový CAWI on/off-line průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 1. – 9. června 2021 na 14 reprezentativních vzorcích (celkem 10.669 dotázaných ve věkové kategorii 18+ let). Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 44.278 dotázaných. Reprezentativní vzorky byly vybrány metodou kvótního výběru. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. Statistická chyba u uvedených skupin obyvatel se pohybuje kolem +- 1,5 procentního bodu. 
Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých krajských hejtmanů a pražského primátora. Výsledky průzkumu představují vždy procentuální vyjádření hlasování reprezentativního vzorku respondentů pouze v daném kraji a v případě pražského primátora v Praze.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.05.2022Oblíbenost plateb kartou na internetu roste - dohání dobírku Tisková zpráva (Tisková zpráva)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688