mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  18.05.2021 17:00:00

Podmínky vstupu z Nizozemska do České republiky v souvislosti s pandemií COVID-19

Podmínky vstupu z Nizozemska do České republiky v souvislosti s pandemií COVID-19

04.02.2021 / 15:04 | Aktualizováno: 18.05.2021 / 17:00

Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR rozlišuje pět kategorií zemí podle rizika nákazy COVID-19:

  • země s nízkým rizikem (zelené)
  • země se středním rizikem (oranžové)
  • země s vysokým rizikem (červené)
  • země s velmi vysokým rizikem (tmavě červené)
  • země s extrémním rizikem nákazy COVID-19 (černé)

 

Od 5. dubna 2021 Nizozemsko patří do kategorie zemí s velmi vysokým rizikem (tmavě červená).

 

PODMÍNKY PRO CESTY DO ČR Z KATEGORIE ZEMÍ S VELMI VYSOKÝM RIZIKEM (TMAVĚ ČERVENÁ) po pobytu delším než 12 hodin v posledních 14 dnech:

 

Podmínky pro občany České republiky, jejich rodinné příslušníky s vydaným povolením k přechodnému pobytu, pro občany EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizince s povolením k trvalému pobytu na území ČR:

Tabulka s pravidly pro občany ČR, jejich rodinné příslušníky a rezidenty (JPG, 261 KB)

Čeští občané, jejich rodinní příslušníci s vydaným povolením k přechodnému pobytu, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu na území ČR musí před vstupem do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod. (antigenní), resp. 72 hod. (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, který lze provést nejdříve 5. den a nejpozději 14. den od příjezdu. Do doby výsledku negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit všude mimo domov respirátor (klasifikace viz bod I.16 Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR).

Čeští občané, jejich rodinní příslušníci s vydaným povolením k přechodnému pobytu, občané EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinci s povolením k trvalému pobytu na území ČR, u kterých test prokázal přítomnost koronaviru méně než 14 dnů před plánovaným vstupem na území ČR, se musí přepravovat na a poté v rámci území ČR individuální dopravou, je-li to možné. V případě přepravy veřejnou dopravou musí informovat o možném přetrvávajícím onemocnění COVID-19 před započetím cesty dopravce a bez ohledu na způsob přepravy musí informovat po vstupu na území ČR zdravotnické pracovníky provádějící test na přítomnost koronaviru a místně příslušnou krajskou hygienickou stanici. Tyto osoby jsou rovněž povinny dodržovat po vstupu na území ČR pravidla izolace, a to po dobu 3 dnů od odeznění příznaků onemocnění, nejméně však 14 dní od prvního testu, který prokázal přítomnost koronaviru, a to pokud krajská hygienická stanice nerozhodne jinak.

 

Podmínky pro všechny cizince kromě rodinných příslušníků občanů ČR, občanů EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinců s povolením k trvalému pobytu na území ČR:

Tabulka s pravidly pro cizince (nerezidenty) (JPG, 237 KB)

Cizinci (kromě rodinných příslušníků občanů ČR, občanů EU s vydaným potvrzením o přechodném pobytu a cizinců s povolením k trvalému pobytu na území ČR) musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a disponovat písemným potvrzením o negativním výsledku PCR testu (antigenní nestačí), jehož provedení není na začátku cesty starší než 72 hod. Následně musí předložit druhý PCR test (antigenní nestačí) provedený v ČR, který lze provést nejdříve 5. den a nejpozději 14. den od vstupu. Do doby výsledku negativního testu je nutná samoizolace. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit všude mimo domov respirátor (klasifikace viz bod I.16 Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR).

 

Výjimky z povinnosti vyplnit příjezdový formulář a podstoupit test naleznete v bodech I.6 a I.7 Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR.

 

Cizinci mohou do České republiky přicestovat pouze v nezbytně nutných případech, nikoliv za účelem turistiky či návštěvy přátel. Výjimky ze zákazu příjezdu na území České republiky a další podmínky vstupu do země jsou uvedeny v Ochranném opatření Ministerstva zdravotnictví ČR.

 

Podrobné informace – podrobná pravidla pro příjezd občanů ČR a cizinců do České republiky naleznete na webových stránkách Ministerstva vnitra České republiky.

 

Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví ČR účinné od 15. května 2021

Seznam zemí podle míry rizika nákazy onemocnění COVID-19

COVID PORTÁL


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688