skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  18.05.2021 15:51:56

ŠKODA AUTO DigiLab rozšiřuje P2P platformu pro sdílení vozů HoppyGo na Slovensko a do Polska

Platforma HoppyGo dosáhla v České republice meziročně dosud nejlepších výsledků. Zájem o zápůjčku aut vzrostl vloni o rekordních 81 %, průměrná délka pronájmu vozidla se prodloužila na 4,2 dne a zvýšil se i počet registrovaných uživatelů, který přesáhl hranici 100 tisíc. Rekordní čísla zaznamenali také pronajímatelé, kteří v úhrnu utržili přes 15 milionů korun.

Vzhledem k dlouhodobě rostoucímu zájmu v České republice se ŠKODA AUTO DigiLab rozhodl platformu HoppyGo rozšířit také na zahraničních trzích. Jarmila Plachá, vedoucí ŠKODA AUTO DigiLab, uvádí: „Rozšíření námi vybudované platformy pro sdílení vozů HoppyGo na blízké zahraniční trhy, kde má ŠKODA AUTO významnou tržní pozici, je logickým krokem v rámci naší růstové strategie. Cílem je poskytnout přes naši platformu co nejširší veřejnosti možnost jednoduchého a dostupného přístupu k mobilitě a zároveň nabídnout majitelům aut příležitost získat příjem díky pronájmu svého vozu.” Například v Polsku se již v pilotní fázi projektu zaregistrovalo přes 5 000 uživatelů, kteří si mohou vybírat z téměř tisícovky automobilů.

Službu HoppyGo mohou v České republice, na Slovensku i v Polsku zájemci využít zcela digitálně prostřednictvím mobilní, nebo webové aplikace. Zároveň je poskytována pouze ověřeným uživatelům a v ceně každé zápůjčky je vždy zahrnuto havarijní pojištění. P2P platforma pro sdílení vozů je v obou zemích k dispozici také pro B2B segment. Registrovat se mohou společnosti, které nemají plné využití pro vlastní firemní flotilu a sdílením aut tak mohou získat nový zdroj příjmu a zároveň snížit provozní náklady. Prostřednictvím HoppyGo si firmy mohou auto zapůjčit také pro účely vlastního podnikání ve speciální sekci vozů s odpočtem DPH.

HoppyGo je otevřená platforma pro sdílení aut, spadající mezi inovační projekty mobility ŠKODA AUTO DigiLab, která je založená na konceptu peer-to-peer. Díky mobilní aplikaci si uživatelé HoppyGo mohou snadno, rychle a jednoduše pronajmout auto pro jakoukoliv příležitost přímo od majitelů ve svém okolí, ať už na jeden den, víkend, týdenní výlet atp. Stejně tak HoppyGo umožňuje majitelům bezpečně pronajmout svůj vůz pouze ověřeným uživatelům. Vše lze uskutečnit rychle, bez nutnosti složitého papírování prostřednictvím aplikace z pohodlí domova a v ceně každé zápůjčky je zároveň vždy zahrnuto havarijní pojištění, které kryje všechna běžná rizika.

HoppyGo zahájilo svou činnost v Praze. Od roku 2017 má více než 100 000 registrovaných uživatelů a 1 400 pronajímatelů aut, která jsou okamžitě k dispozici k zapůjčení. Toto číslo se mění dle nabídky a poptávky. S aplikací HoppyGo si uživatelé na českém trhu mohou vybrat z více než 2 300 nejrůznějších vozů.

ŠKODA AUTO DigiLab stojí za více než 40 inovativními projekty nové generace, které se zaměřují především inteligentní mobilitu s přidanou hodnotou pro zákazníka a přispívají k digitální transformaci celé firmy. Mezi nejúspěšnější projekty v oblasti mobility patří BeRider (služba sdílených elektrických skútrů), Citymove (multimodální dopravní aplikace pro Prahu), Uniqway (carsharing pro studenty a zaměstnance univerzit) nebo právě peer-to-peer služba HoppyGo. Ta bezpečně a jednoduše propojuje lidi, kteří mají auto, ale nepoužívají ho každý den, s těmi, kdo ho potřebují jen příležitostně.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688