Daniela Adamová (RekvalifikačníKurzy.cz)
Finanční rady  |  13.05.2021 18:26:02

Rekvalifikační kurzy Brno: Jaké jsou nejžádanější a čeká nás zdražení?

Hned po hlavním městě Praze nabízí nejširší nabídku rekvalifikačních kurzů druhé největší město Brno. Navíc se jedná o centrum Moravy, kam se lidé snadno dostanou i z okolních menších měst. Jaké rekvalifikační kurzy jsou v Brně nejžádanější, jaká je jejich cena a čeká nás v letošním roce zdražení? 

Proč absolvovat rekvalifikační kurz?

Rekvalifikační kurzy vykazují v posledních letech čím dál vyšší oblíbenost mezi uchazeči o práci. Mohou za to především dva faktory:

  1. Lidé si již více uvědomují, že rekvalifikace není pouze pro nezaměstnané.

  2. V minulosti se prokázala jejich účinnost při znovuzačlenění jedinců do pracovního prostředí.

Jednoduše řečeno, rekvalifikační kurzy nabývají na oblibě, protože jsou dostupné a fungují skvěle. Absolvováním kurzu získáte konkurenční výhodu nad svými kolegy z oboru, rozšíříte své vzdělání a kvalifikaci a výrazně zvýšíte své šance při hledání nové práce


Další výhodou rekvalifikace je její rychlost. Během 2 až 3 měsíců se  můžete kompletně naučit to, co jiní za několik let na škole. Nepotřebujete ani žádné vstupní vzdělání nebo úroveň znalostí z oboru, jelikož kurzy jsou vhodné i pro úplné začátečníky. To všechno dohromady již představuje pořádný důvod ke vzdělávání pomocí rekvalifikačního kurzu. 

Nechte si proplatit rekvalifikaci Úřadem práce v Brně

Jelikož stát považuje rekvalifikaci za způsob regulace poštu nezaměstnaných a za skvělý způsob návratu do pracovního prostředí, většina úřadů práce proplácí náklady na absolvování rekvalifikace. Výjimkou není ani Úřad práce v Brně, který jednomu uchazeči poskytuje až 50 000,- Kč během 3 let na proplacení jednoho či více kurzů.


V Brně mají o proplacení zájem především skupiny lidí ohrožené diskriminací ze strany zaměstnavatelů, tedy například lidé po padesátce nebo maminky po mateřské dovolené. 


Pro proplacení rekvalifikace musíte splňovat určité podmínky, mezi ty základní patří:

  • nutnost být evidován jako uchazeč o zaměstnání na Úřadu práce v Brně

  • zdravotní způsobilost pro výkon daného povolání

  • užitečnost rekvalifikace pro následné uplatnění na trhu práce

     



TOP 3: Nejžádanější obory pro rekvalifikace v Brně

Základem úspěchu bývá vhodný výběr rekvalifikačního kurzu. Vyberte si povolání, které by vás skutečně bavilo a naplňovalo. Inspirovat se můžete 3 tipy na nejžádanější kurzy v Brně. 

  1. Kurz mzdového účetnictví

Účetnictví obecně, ale také specializace na mzdové účetnictví, patří dlouhodobě mezi jedny z nejžádanějších rekvalifikací nejen v Brně, ale po celé republice. Jeho oblíbenost si Bc. Michaela Prátová ze společnosti Orangeacademy.cz vysvětluje následovně:


“Kurzy účetnictví jsou oblíbené už dlouhá léta pro svoji zdánlivou jednoduchost. Může jej totiž absolvovat každý bez ohledu na zkušenosti nebo stávající kvalifikaci a jsou velmi rychlé. Mzdové účetnictví v Orange academy však převyšuje i ostatní specializace. Pravděpodobně to bude proto, že se jednalo o jeden z prvních kurzů, který jsme zvládli přesunou do online podoby a tím jej zpřístupnit i v době covidových opatření. Lidé neměli možnost docházet osobně na kurz, ale přesto se online výuka osvědčila.”

  1. Rekvalifikační kurz personalistiky

Na druhém místě se v Brně umístil obor personalistiky. Především větší a středně velké firmy na nábor nových zaměstnanců raději zaměstnají odborníka – personalistu. Také se běžně stává, že více pozic ve firmě zastává pouze jeden člověk. Často tedy tuto pozici zastává mzdová účetní, která vede administrativu ohledně pracovních smluv apod. 

  1. Rekvalifikační kurz daňový poradce

Dalším oblíbených kurzem se stal obor daňového specialisty/poradce. V tomto kurzu získáte komplexní znalosti daňových zákonů, ať už se jedná o daň silniční, z přidané hodnoty, z příjmu nebo z nemovitostí. 


Opět lze tento obor propojit s příbuznou kvalifikací účetnictví a zaměřit se na dvě profese v jednom. Menší zaměstnavatelé takové pracovníky vyloženě vyhledávají. 


Jaká je cena rekvalifikačních kurzů a čeká nás zdražení?

Cena rekvalifikačních kurzů se pohybuje ve velmi širokém rozmezí od 5 000,- až po 50 000,-. Příliš nízká cena může značit jejich nízkou vzdělávací hodnotu a špatnou úroveň instruktorů, vysoké ceny kurzů jsou zase často velmi zbytečné, pokud se nejedná o exkluzivní obor a specializaci. Proto doporučujeme vybírat z kurzů v hodnotě 9 000,- až 15 000,-, což považujeme za adekvátní rozmezí. 

Dobrou zprávou je, že se letos neočekává výrazné zvyšování cen za rekvalifikaci, i když nezaměstnanost mírně stoupá následkem opatření souvisejících s covidem.


Daniela Adamová

Věnuje se především obsahovému marketingu, optimalizaci pro vyhledávače a sociálním sítím. K psaní článků nepřistupuje povrchově, ale snaží se jít do hloubky tématu a předat tak čtenářům relevantní informace z oblasti personalistiky a marketingu. Sama se neustále vzdělává a přitom zvládá cestovat po celém světě. Vyzkoušela si řízení mezinárodního týmu překladatelů, v současnosti pracuje jako šéfredaktorka webu zijuspesne.cz, redaktorka ve společnosti Orange Academy s.r.o. s přesahem na linkbuilding a SEO.



RekvalifikacniKurzy.cz

Nezaměstnanost či horší uplatnění na trhu práce? Lidé se přiklánějí k absolvování rekvalifikace a změně oboru. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Najdete zde aktuální nabídku kurzů s akreditací seřazenou podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing a kurz asistentky/sekretářky. Nechybí ani užitečné tipy a rady z této oblasti.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   8:00  Nejdřív slast, potom past. Kdy je dovolená rizikem? Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Nákup novostavby s sebou nese rizika. Buďte obezřetní Petr Holub (MojeNebankovka)

Přečtěte si také:

17.05.2023Čeká nás s létem podstatné zdražení nafty? Petr Lajsek (Purple Trading)
14.05.2023Máte vlastnosti účetní? Využijte je pomocí rekvalifikačních kurzů! Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
19.03.2023Rekvalifikační kurz Ostrava: co, proč a za kolik Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
18.01.2023Pohonné hmoty čeká zdražení. Jaké jsou důvody? Petr Lajsek (Purple Trading)



?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688