plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  13.05.2021 00:00:00

Plzeň: Most přes železniční trať v Lobezské ulici dostane nový kabát

Most přes železniční trať v Lobezské ulici dostane nový kabát

Tento víkend od pátku 14. května cca 8.00 hodin do neděle 16. května do cca 20.00 hodin se pro dopravu uzavře most v Lobezské ulici u křížení s ulicemi Částkovou a Sušickou (v mapě). Uzavřen bude pro individuální automobilovou dopravu i MHD, chodci a cyklisté budou moci přes most přejít.

Most v Lobezské ulici (fotografie: M. Pecuch)

Most v Lobezské ulici (fotografie: M. Pecuch)

Stávající více než 15 let starý povrch, který dosud prošel jen drobnými opravami, se musí obnovit, aby se nešířily trhliny a nebyla poškozena izolace mostu. „Při opravě vozovky bude odfrézováno svrchních 5 centimetrů stávajícího asfaltového povrchu a poté bude položena nová asfaltová vrstva. Ve finále bude také obnoveno vodorovné značení na vozovce. Během opravy bude obnoven nátěr zábradlí,“ popsal plánovanou opravu náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule a dodal: „Oprava byla naplánována záměrně na víkend, kdy je nižší provoz, aby co nejméně omezila ty, kteří přes most projíždějí pravidelně například do práce.“

Most v Lobezské ulici (fotografie: M. Pecuch)

Firma COLAS, a. s., která opravu zajišťuje, by měla s pracemi na mostě přes železniční trať skončit v neděli večer, kdy na něm také bude obnoven provoz.

Uzavírka mostu ovlivní jak individuální automobilovou dopravu, tak i tu městskou. Autobusové linky č. 29 a 30 budou po dobu opravy v obou směrech mezi Doubravkou (Masarykovou ul.) a Slovany (Částkovou ul.) vedeny odklonem (vícezde) po Rokycanské, U Prazdroje, přes most Nad nádražím do Lobezské. V tyto dny budou pro obě linky zrušeny zastávky „U Pietasu“, „U Astry“ a „Rolnické náměstí“. Na objízdné trase budou autobusy linek 29 a 30 zastavovat mimořádně na zastávce linek 11, 15, N3, N6 „Letná“ na Rokycanské, kde by měly být autobusy ve stejných časech jako na zastávkách „U Pietasu“. Po této trase povede také objížďka pro individuální automobilovou dopravu. Povrch chodníků, na který navazuje cyklopruh v křížení Lobezské, Částkovy a Sušické ulice, projde jen drobnými opravami, takže pěší i cyklisté budou moci přes most přejít.

Most v Lobezské ulici (fotografie: M. Pecuch)

Cena plánované opravy je 519 tisíc korun a bude hrazena z rozpočtu městské příspěvkové organizace Správa veřejného statku města Plzně, která se o městské komunikace stará.

Trasa značené objízdné trasy od křižovatky Lobezská-Částkova-Sušická ke křižovatce u Pietasu v mapě – viz příloha článku.

Správa veřejného statku města Plzně je příspěvkovou organizací města Plzně, která se dle statutu města stará o městské nemovitosti, jejich údržbu a rozvoj. V její kompetenci tedy je správa, údržba městských komunikací včetně některých chodníků a stezek, správa veřejného osvětlení a světelného signalizačního značení, správa a údržba lesů, rybníků ale i většiny kašen, fontán, pump a pítek a vybraných parků a lesoparků, jako jsou např. Borský park, Lochotínský park, Lobezský park, park Potoční a Košutecké jezírko či lesoparky Homolka a Špitálský les.

Text: Eva Barborková

Přílohy

Zveřejněno: 13. 5. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688