Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  06.05.2021 00:00:00

V Kladně se setkali zástupci Středočeského kraje a složek integrovaného záchranného systému, hovořilo se nejen o covidu

V Kladně se setkali zástupci Středočeského kraje a složek integrovaného záchranného systému, hovořilo se nejen o covidu..

Zástupci IZS Středočeského kraje se včera setkali v sídle středočeské záchranky v Kladně. Hejtmanka Petra Pecková (STAN) a radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS) chtěli seznámit ředitele složek IZS ve středních Čechách s novým ředitelem záchranné služby Pavlem Rusým, a také poděkovat jeho předchůdci, zastupujícímu řediteli Jiřímu Knorovi.

„Panu doktorovi Knorovi patří poděkování za řízení záchranné služby v té nejobtížnější době, kterou složky záchranného systému dosud nikdy nepoznaly. Záchranná služba si sáhla své kapacitní možnosti, přesto to zvládli záchranáři naprosto profesionálně. Proto jsem moc ráda, že na středočeské záchrance pan doktor Knor zůstává a bude i nadále se svými zkušenostmi pomáhat pacientům,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková. Její slova potvrdil i radní Pavel Pavlík: „Středočeská záchranka zvládla všechny covidové vlny na výbornou a i já za to Jiřímu Knorovi děkuji. Všichni máme v paměti enormní zatížení záchranářů a v určitých obdobích skoro dvojnásobný počet výjezdů. Vše ještě komplikoval nedostatek personálu v týdnech, kdy sami záchranáři onemocněli covidem. Jiří Knor se projevil jako zkušený manažer, který spolu se svými kolegy situaci v regionech zvládl.“

Společného setkání v Kladně se zúčastnili také ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje gen. Miloslav Svatoš a krajský policejní ředitel gen. Václav Kučera. Řeč přišla na mnoho témat, o kterých se v poslední době kvůli koronavirové pandemii mluvilo méně. Nyní by se k nim vedení kraje chtělo vrátit. Jedním z nich je například nákup dalších záchranářských batohů s defibrilátory pro středočeskou policii, která jimi má vybaveny některé policejní vozy. Ty jsou GPS modulem propojeny s dispečinkem ZZS, takže v případě nahlášené náhlé srdeční zástavy může operátorka na místo poslat nejbližší policejní vůz s defibrilátorem, který je poblíž a policisté mohou pacientovi poskytnout první pomoc ještě před příjezdem záchranky. Ta už pak pokračuje v profesionální resuscitaci. Defibrilátory mají k dispozici i vozidla HZS, ale ta zatím nemají zabudovaný sledovací systém využitelný pro operační středisko zdravotnické záchranné služby. Za rok 2020 zasahovali středočeští záchranáři u více než tisícovky srdečních zástav a při některých sehrál klíčovou roli pro záchranu života právě defibrilátor. Naposledy se tak stalo začátkem května, kdy záchranářský batoh s automatickým externím defibrilátorem (AED) úspěšně použili policista a policistka ze Sázavy a zachránili tak 75 letého muže.

Během jednání se mluvilo také o vodní záchranné službě. Před letní sezónou jde o aktuální téma, které opět propojuje všechny složky integrovaného systému. Středočeská ZZS má na Slapech v letní sezóně svou stanici, kde je k dispozici kromě záchranářského vozidla i motorový člun. „Kromě toho existují i další organizace, které zajišťují vodní záchranku a obracejí se na kraj s individuální žádostí o příspěvek na provoz nebo vybavení. Musíme najít koncepční a systémové řešení, které bude zajišťovat bezpečnost na vyhledávaných vodních plochách,“ řekla hejtmanka. „Jsme rádi, že rekreantům na Slapech můžeme během letní sezóny nabídnout naše služby a chceme vyzvat veřejnost, aby se na nás v případě potřeby kdykoli obrátila,“ doplnil ředitel ZZS SČK Pavel Rusý.


V Kladně se setkali zástupci Středočeského kraje a složek integrovaného záchranného systému, hovořilo se nejen o covidu.. (Obrázek se otevře do nového okna)
V Kladně se setkali zástupci Středočeského kraje a složek integrovaného záchranného systému, hovořilo se nejen o covidu. (Obrázek se otevře do nového okna)
V Kladně se setkali zástupci Středočeského kraje a složek integrovaného záchranného systému, hovořilo se nejen o covidu. (Obrázek se otevře do nového okna)
Ilustrační foto. (Obrázek se otevře do nového okna)
Ilustrační foto. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688