hrad.cz (Hrad)
Z regionů  |  30.04.2021 16:29:15

Pražský hrad se kompletně otevře veřejnosti

30. dubna 2021

Areál Pražského hradu včetně návštěvnických objektů a výstav se dne 3. května 2021 kompletně otevře veřejnosti. "Reagujeme tak na rozhodnutí vlády, které se týká čtyř regionů včetně Prahy. Jsme velmi rádi, že můžeme na Pražském hradě opět přivítat návštěvníky. Můžeme jim nabídnout zajímavý program včetně dvou nových výstav. Zároveň jsme připravili opatření, která nám umožní respektovat platná hygienická opatření omezující počet návštěvníků v objektech. Vše je připraveno a zvu všechny, ať se přijdou na Pražský hrad podívat," uvedl vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář.

Od 3. května tak bude možné vstupovat do prostranství Hradu každý den o 6 do 22 hodin, zahrady a horní část Jeleního příkopu jsou již od dubna otevřeny denně od 10 do 18 hodin. Návštěvníkům bude k dispozici infocentrum na III. nádvoří a prodejna vstupenek u Zlaté Uličky. Prohlídkový okruh bude zahrnovat Katedrálu sv. Víta, Starý královský palác a Baziliku sv. Jiří a Zlatou uličku s věží Daliborkou. Návštěvník může od pondělka zavítat také do Jižní věže katedrály sv. Víta.

Na Pražském hradě se otevřou také brány dvou výstav. V hradní Jízdárně se koná výstava Comenius zaměřená na Jana Ámose Komenského včetně jeho originálních rukopisů či šestimetrového obrazu Alfonse Muchy, součásti Slovanské epopeje. Další výstava s názvem "Grafika roku 2020" je k dispozici v Císařské konírně.

Vstupy do areálu budou kompletně obnoveny. Vstupovat bude možné přes Prašný most, U Belvedéru, Horním Jelením příkopem, přes IV. nádvoří I. nádvoří a Opyš.

Jediné omezení se bude týkat počtu návštěvníků v objektech, které stanovují hygienická opatření dle metrů čtverečních. Maximální počty návštěvníků budou na speciálních cedulích před každým z návštěvnických objektů. Připravené jsou i další informační cedule o minimálních rozestupech osob, nutnosti dodržovat hygienická pravidla, zákazu skupinových prohlídek a dalších mimořádných opatřeních v souvislosti s COVID-19.

Odbor tiskový KPR

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688