ČSÚ (ČSÚ)
Z regionů  |  30.04.2021 00:00:00

Sčítání v Jihočeském kraji: Nejaktivnější je obec Hradce

 

Český statistický úřad dosud obdržel téměř 3,6 milionu elektronických sčítacích formulářů a 200 tisíc listinných. Přímo za Jihočeský kraj přes 200 tisíc elektronických a necelých 14 tisíc listinných.

Kdo se ještě nesečetl, může aktuálně využít elektronický nebo listinný formulář. „Komisaři České pošty roznesli v průběhu posledních dvou týdnů přes 900 tisíc listinných sčítacích formulářů do domácností v celé České republice, vyplněných jsme jich zatím dostali zpět 200 tisíc. Prosím tedy všechny, kteří mají formulář doma, aby jej vyplnili a poslali poštou v odpovědní obálce, a to do 11. května, kdy sčítání končí. Do tohoto dne je také stále možnost sečíst se online,“ říká Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu. Těm, kteří se dosud nesečetli online ani si nevyzvedli listinný formulář, budou sčítací komisaři od dnešního dne opět tyto formuláře roznášet. Listinný formulář je také možné si vyzvednout i na kontaktních místech sčítání, které jsou na 61 vybraných pobočkách České poštyJihočeském kraji a na Krajské správě ČSÚ v Českých Budějovicích.

Jihočeském kraji bylo do domácností rozneseno téměř 57 tisíc listinných formulářů, další 4 tisíce si občané vyzvedli sami na kontaktních místech. Sebraných listinných formulářů je aktuálně necelých 14 tisíc, tedy přes 22 % z distribuovaných. Nejvíce sebraných formulářů na 100 bytů mají Písečné (okres Jindřichův Hradec), Hadravova Rosička (okres Jindřichův Hradec) a Rožmitál na Šumavě (okres Český Krumlov).

Z údajů o počtu odeslaných elektronických sčítacích formulářů a sebraných listinných sčítacích formulářů na 100 bytů za každou obec vyplývá, jaké je zapojení jednotlivých obcí do sčítání. „Na předních místech se pohybují malé obce. Mezi nimi jsou nejaktivnější Hradce, Dolní Pěna a Třebětice. U obcí, ve kterých bylo identifikováno více než 500 bytů, jsou na prvních pozicích Borek, Litvínovice a Roudné. V kategorii, kterou představují obce s více než 3 000 byty, ve sčítání vynikají Sezimovo Ústí, Dačice a Tábor,“ upřesňuje 1. místopředsedkyně ČSÚ Eva Krumpová. Celková aktivita v obcích je určena především jejich zapojením do online sčítání, které všichni využívají už déle než měsíc. Listinné sčítání se teprve rozbíhá a počty sebraných formulářů tak celkovou aktivitu v obci zatím příliš neovlivňují.

Na opačné straně žebříčku jsou Měkynec, Kvilda a Lipno nad Vltavou. Obce se zaměřením na turistický ruch, s významným podílem krátkodobě pronajímaných bytů či chatové oblasti mohou vykazovat nižší hodnoty odeslaných formulářů na 100 bytů, a to kvůli vyššímu počtu neobydlených bytů. Nemusí to však znamenat slabší zájem o online sčítáníobyvatel, kteří v těchto obcích žijí. Aktuální údaje s aktivitou obyvatel obcí ve sčítání jsou k dispozici na webu scitani.cz.

Sčítání končí 11. května. Do tohoto data je nezbytné odeslat elektronický nebo listinný formulář.

TOP 5 nejaktivnějších obcí dle kategorií počtu bytůJihočeském kraji

TOP 5 nejaktivnějších obcí dle kategorií počtu bytů v Jihočeském kraji

*        Počet odeslaných online sčítacích formulářů a sebraných listinných sčítacích formulářů na 100 bytů v obci

Pozn.: Za jeden byt je možné odeslat více než jeden formulář, uvedený ukazatel tak nepředstavuje podíl sečtených bytů v dané obci.

Kontakt:

Jolana Voldánová
tisková mluvčí Sčítání 2021
+420 704 659 357
jolana.voldanova@scitani.cz



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688