mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  28.04.2021 16:29:00

Na ZÚ Damašek došlo k podpisu tří nových malých lokálních projektů pro Sýrii na rok 2021

Na ZÚ Damašek došlo k podpisu tří nových malých lokálních projektů pro Sýrii na rok 2021

28.04.2021 / 15:21 | Aktualizováno: 28.04.2021 / 16:29

Dne 14. a 15. dubna 2021 došlo na ZÚ Damašek k podpisu smluv vázajících se na dříve identifikované projektové návrhy tří nových malých lokálních projektů (dále MLP) pro rok 2021.

Projekty budou realizovány v rámci vládního programu „Poskytnutí humanitární, rozvojové a rekonstrukční asistence Sýrii v období 2020 - 2021“. Každému z vybraných projektů bude alokováno přibližně půl miliónu .

Konkrétně se jedná o následující rozvojové projekty:

1. Řecká pravoslavná arcidiecéze Aleppo („Rehabilitation of a Kindergarten School of The Greek Orthodox Archdiocese in Aleppo“) - Cílem tohoto projektu je materiální podpora při rekonstrukci charitativní školky, která funguje ve městě Aleppo při řecké pravoslavné církevní správě. Město Aleppo a širší okolí se stále velmi těžko dostává z postkonfliktního období a financování rekonstrukce veškeré sociální infastruktury, včetně tak důležitého segmentu jako je školství a vzdělávání, je nadále velmi pomalé a nedostatečné. Podporou rekonstrukce této školky se vytvoří zhruba 20 nových pracovních míst, ale především bude bezplatně sloužit přibližně 125 dětem z rodin v nouzi.

2. Řecko-katolická obec při kostele sv. Jiřího ve městě Dždajdat Artúz („Establishment of a Newborn Children Center in Jdeidet Artouz“) – Tento projekt navazuje již na úspěšně implementované MLP v předešlých letech (2017, 2018). Cílem projektu je tentokrát podpora vzniku centra pro novorozence a jejich matky ze sociálně oslabených a zranitelných rodin. Centrum bude provozováno správou Řecko-katolického patriarchátu a nachází se ve městě Dždajdat Artúz v provincii Damašek-venkov. Ve městě žije početná křesťanská komunita a v posledních letech též velký počet vnitřních uprchlíků, kteří do města přesídlili z méně stabilních oblastí provincie Damašek-venkov. Finance by v tomto projektu byly využity ke stavebním a rekonstrukčním aktivitám a k samotnému vybavení centra.

3. Al-Najat Charitable Society („Support for Local Processing of Agricultural Products in Al-Dumina / Homs“) - Podpora tohoto projektu je zaměřena na lokální produkci zemědělských plodin a mléčných produktů, jejich následného odborné zpracování a zajištění distribuce do širšího okolí obce Al-Dumina (provincie Homs). Jde o zemědělsky nerozvinutou oblast s narušenou infrastrukturou vinou zejména dlouhodobého válečného konfliktu, kde žije řada syrských rodin v nouzi se špatným přístupem k základním potravinám. Jde o dlouhodobě samostatně udržitelný projekt, který vytvoří pracovní místa, ale především rozšíří zeleninu, ovoce a mléčné výrobky zranitelným rodinám na pokraji chudoby. Finanční příspěvek by pomohl zajistit vybavení ke zpracování zemědělských plodin a také k výplatě tří odborníků, kteří by na celkový proces dohlíželi.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Pá   9:22  China sees water efficiency enhanced in industrial and agricultural sectors China state infooffice (scio.gov.cn)
Pá   9:22  New quality productive forces to power Shanghai's development China state infooffice (scio.gov.cn)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688