plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  12.04.2021 00:00:00

Plzeň podpoří téměř šesti miliony korun sportovní organizace v souvislosti s pandemií koronaviru za čtvrtý kvartál roku 2020

Plzeň podpoří téměř šesti miliony korun sportovní organizace v souvislosti s pandemií koronaviru za čtvrtý kvartál roku 2020

Plzeň vyhlásila v lednu letošního roku dotační program Podpora sportovních organizací včetně podnikajících právnických osob provozující sportovní činnost v souvislosti s pandemií koronaviru za měsíce říjen až prosinec 2020.

„Pravidla našeho dotačního titulu umožňovala kompenzovat vratky členských příspěvků za období říjen až listopad 2020, tedy polovinu členských příspěvků za školní pololetí. Dále také kompenzace nákladů za správu areálu, ať již vlastního nebo svěřeného doložením smlouvy. Kompenzovat bylo možné pouze náklady, které nebylo možné hradit ze státních dotací. Třetím pilířem dotačního titulu byla kompenzace nájemného zaplaceného třetím subjektům, a to v souvislosti s objednanými sportovními prostorami, kdy nebylo možné je využít za účelem sportovní přípravy svých členů. Limit dotace byl stanoven na 250 tisíc korun a každý subjekt mohl podat pouze jednu žádost. Oprávněnými žadateli byly jak sportovní organizace dle zákonu o podpoře sportu, tak i právnické a fyzické osoby podnikající v oblasti sportu na území města Plzně,“ vysvětlil dotační titul první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce patří oblast sportu.

„Finanční podporu z daného dotačního titulu získalo celkem 53 žádostí v celkové výši 6,068 milionu korun, z toho pět žádostí ve výši 102 tisíc korun schválila rada, zbytek zastupitelstvo města. Mezi podpořenými subjekty jsou například FBŠ Gorily Plzeň, Tělocvičná jednota Sokol Plzeň – Koterov, TJ Prazdroj Plzeň z. s., Atletický klub Škoda Plzeň z. s., Tělocvičná jednota Sokol Plzeň – Nová Hospoda, TJ Slavoj Plzeň, TJ Lokomotiva Plzeň z. s., Sportovní klub INTEROBAL PLZEŇ, z. s., Jezdecký klub SlaviaPlzeň, Klub vodních sportů Plzeň, VIKTORIA PLZEŇ – fotbal, z. s.SK RAPID PLZEŇ, Aeroklub Plzeň Bory, Sportovní klub Radbuza Plzeň, Tělocvičná jednota Sokol Plzeň Letná, SK RAPID PLZEŇ a další,“ uvedl některé podpořené subjekty Roman Zarzycký.

„Vzhledem k nedočerpané finanční alokaci, která byla alokována pro tento dotační titul ve výši osmi milionů korun budeme vést další jednání o vypsání dalšího dotačního programu na kompenzace členských příspěvků za první pololetí roku 2021 a na částečnou kompenzaci provozních nákladů správců areálů. Ze zjištěných informací jsou refundace letošních členských příspěvků pro kluby velkým finančním problémem a i kluby, které v loňském roce příspěvky nevracely, budou muset k tomuto kroku vzhledem k jejich nefungování přistoupit,“ uvedl první náměstek Roman Zarzycký.

Text: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 12. 4. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688