plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  09.04.2021 00:00:00

Letní školy ZČU v Plzni se připravují na letošní sezonu

Letní školy ZČU v Plzni se připravují na letošní sezonu

Zdroj foto: ZČU v Plzni

Zdroj fotografií: ZČU v Plzni

Letní školy Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) se připravují na sezonu, největší z nich, Mezinárodní letní jazyková škola, již přijímá přihlášky. Zájemci se ale mohou hlásit i na některé menší školy. Většina organizátorů věří, že v létě už bude možné kurzy uspořádat. Jejich průběh přizpůsobí protiepidemickým opatřením, nejčastěji plánují omezit počty žáků ve skupinách. Potvrdit konání a konkrétně popsat průběh kurzů budou moci teprve tehdy, až budou známá vládní nařízení pro letní měsíce.

Letošní 31. ročník Mezinárodní letní jazykové školy by se měl uskutečnit od 12. do 30. července. Zájemci si mohou vybrat z kurzů angličtiny, francouzštiny, italštiny, němčiny, ruštiny, španělštiny, čínštiny a také češtiny pro cizince, a to jak obecného, tak profesně zaměřeného jazyka, ve všech jazykových úrovních. Letní škola je určena pro zájemce různého věku – pro žáky základních škol, studenty středních a vysokých škol i pro širokou veřejnost. Kurzy jsou v délce jednoho, dvou nebo tří týdnů, přičemž v některých z nich se vyučuje pouze odpoledne nebo dopoledne.

„Novinkou letošní Mezinárodní letní jazykové školy je třítýdenní kurz angličtiny C1, který byl v posledních letech v nabídce pouze jako týdenní. Už nyní organizátoři hlásí, že i letos je nejvyšší zájem o kurzy pro děti, které se budou konat jak na ZČU, tak ve školicím a ubytovacím zařízení ZČU v Nečtinech na severním Plzeňsku,“ uvedla mluvčí univerzity Šárka Stará.  Uzávěrka přihlášek je 19. května.

Škola zaměřená na elektrotechniku a elektroniku JuniorFEL je naplánovaná od 23. do 27. srpna. Letos zůstane pouze u základního kurzu pro žáky druhého stupně a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Kurzy proběhnou pouze v případě, že bude dovolena kontaktní výuka, on-line verzi organizátoři neplánují. Kapacita skupin bude přizpůsobená nařízením vlády a požadavkům hygieniků. Zájemci se mohou hlásit elektronicky do konce května.

Zdroj foto: ZČU v Plzni

Fakulta ekonomická zve žáky základních a středních škol na 10. ročník školy Homo Economicus od 12. do 16. července. Letos se rozšíří i do Chebu. Ponese se v duchu tématu Finanční gramotnost aneb Jak peníze (NE)obíhají. Účastníci se seznámí s kryptoměnami, ochranou peněz před kyberútoky a vyzkouší si, jak obchodovat na finančních trzích. Uzávěrka přihlášek je 30. června.

Na červenec a srpen je plánováno také týdenní kybernetické soustředění Campo Arduino a stejně zaměřený kurz programování vyšší úrovně Campo Lampone od 23. do 7. srpna, škola aplikované fyziky NanoCamp v termínu 25. až 27. srpna a dva týdny před začátkem zimního semestru má být BootCamp, programovací soustředění pro nově nastupující studenty.

Katedra tělesné výchovy připravuje na červenec a srpen pro děti základních škol týdenní sportovně kreativní příměstské tábory, hlavně pro děti od šesti do 13 let, fotbalový kemp má být 26. až 30. července.

O letní škole MECHCamp pro zájemce o matematiku a fyziku zatím škola nerozhodla. Fakulta designu a umění odložila kvůli vývoji pandemické situace mezinárodní ArtCamp, největší uměleckou letní školu v ČR, na červenec 2022.

Editace textu: Marie Fialová


Zveřejněno: 9. 4. 2021, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688