mpo.cz (MPO)
Dotace  |  08.04.2021 09:09:08

Firmy podnikající v živém umění budou moct žádat o dotace v dnes vyhlášené výzvě 3.3 z programu COVID - Kultura

 
Ministerstvo kultury (MK) spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO) vyhlásilo výzvu 3.3 z dotačního programu COVID – Kultura pro firmy. O kompenzaci v souvislosti s koronavirem budou moci požádat firmy a neziskové subjekty pořádající kulturní akce. Maximální výše podpory na 1 žadatele bude 10 milionů .

Žádosti se budou podávat od 21. dubna do 30. června prostřednictvím https://aisportal.mpo.cz. Dotace je určena subjektům, které mají jako dlouhodobou a hlavní činnost pořádání či zajištění hudebních, hudebně dramatických, tanečních, divadelních programů. Výzva se tak týká organizátorů hudebních, divadelních či tanečních festivalů, majitelů hudebních klubů, firem zajišťujících kulturní akce po technické stránce, uměleckých souborů, pořadatelů cirkusů, agentur, divadla, ticketingových společností a také nevládních neziskových organizací v kultuře či kolektivních správců práv (DILIA, OSA, Intergram apod.).

„Podpora živé kultury pokračuje, považuji to kvůli pandemické situaci za naprostou nezbytnost. Program COVID – Kultura pro podnikající subjekty v této oblasti existuje již od léta minulého roku, příprava každé z výzev se vždy pečlivě konzultovala se zástupci profesních organizací, říká ministr kultury Lubomír Zaorálek.

„Kromě osob samostatně výdělečně činných přicházejí na řadu větší subjekty. MPO podporuje byznys nezávisle na velikosti, v době koronaviru je to vidět ještě víc. Není to jen o ekonomice a zisku, je třeba pamatovat na klid v duši a pozitivní emoce, které kultura přináší. Pokud bychom ji nechali padnout, bylo by těžké, ne-li nemožné, chtít, aby znovu fungovala v lepších časech. Pomoc je důležitá právě teď, máme tak připraveno 800 miliónů korun,“ dodává vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

„Klíčové je, aby podání žádosti bylo co nejjednodušší. Jsem rád, že se nám ve spoluprací s představiteli kulturního sektoru podařilo do výzvy nově zapracovat zjednodušený výpočet dotace, který se odvíjí od dotace poskytnuté žadateli v rámci předchozí výzvy. Nebude tedy nutné dokládat faktury a další doklady k žádosti. Tím se výrazně urychlí vyplacení peněz,“ říká ředitel odboru podnikatelského prostředí a obchodního podnikání MPO Pavel Vinkler, který vede hodnotitelskou skupinu Ministerstva průmyslu a obchodu.

Žádosti ve výzvě 3.3. z dotačního programu COVID – KULTURA bude hodnotit MPO ve spolupráci s MK. Podávat se budou prostřednictvím informačního systému, na který jsou podnikatelé zvyklí z předchozích výzev. Dotaci bude vyplácet, při splnění potřebných podmínek, MPO. Podmínky a další informace budou v samotné výzvě na https://www.mkcr.cz/ a www.mpo.cz/kultura. Metodickou podporu žadatelům bude poskytovat MK, dotazy lze posílat na e-mail osvc@mkcr.cz či je pokládat prostřednictvím celostátní telefonní linky pro firmy a OSVČ 1212.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688