Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  30.03.2021 09:34:23

PMČR: Výsledky za 2020 a dividenda 1261 Kč pod naším očekáváním


Philip Morris ČR dnes ráno zveřejnil výroční zprávu za 2020 a návrhy rozhodování na valnou hromadu včetně návrhu na hrubou dividendu za rok 2020. Tržby společnosti na nekonsolidované bázi dosáhly 15,3 (+0,6 % r/r) vs. naše projekce 15,4 mld. . Lehké zaostání za našimi odhady plynulo z nižších výrobních služeb ve výši 2,56 vs. oček. 2,43 mld. a lehce slabších vývozů na Slovensko (2,5 vs. oček. 2,4 mld. ). PMČR dle nás poměrně dobře čelí negativnímu dopadu restriktivních opatření spojených s pandemií. V případě firmy jde především o přeshraniční prodeje, které mají negativní vliv na trh v ČR (-10,9 % r/r kombinovaný trh). Bezdýmové produkty dosáhly v ČR 9,2% tržní podíl a na Slovensku 9,3% podíl, což víceméně odpovídá naší projekci 9 resp. 10% tržního podílu v ČR resp. SR.

Nepříznivé překvapení přinesly náklady, které v běžných položkách sice odpovídaly projekci, ale tzv. ostatní náklady ve výši 319 vs. oček. 100 mil. posunuly ziskovost níže. Tyto náklady mohou odpovídat například protipandemickým opatřením. V případě EBITDA marže to byl výsledek 33,6 vs. oček. 35,1 %. Absolutní výše EBITDA se pak meziročně propadla o 12,8 % r/r na 5,1 vs. oček. 5,4 mld. . To vše se promítlo do 14,2% r/r poklesu čistého zisku na 3,5 vs. oček. 3,7 mld. , neboli 1261 vs. oček. 1346 /akcii.

Představenstvo navrhuje dle očekávání vyplatit téměř celý nekonsolidovaný čistý zisk, tedy 1260 /akcii, což představuje 8,0% hrubý div. výnos. I přes slabší výsledky než bylo naše očekávání, hodnotíme navržený dividendový výnos jako velmi solidní. Situace odpovídá současnému stavu trhu, který je ovlivněn pandemií Covid-19. Odhadujeme, že trh může být v dnešním obchodování mírně zklamán konečnou výší dividendy. Poslední den s nárokem na zmiňovanou dividendu je 6. 4. 2021.



J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688