Lidé (Lidé)
Lidé  |  16.03.2021 13:04:50

Český technologický fond PRIME FUND oznámil novou posilu, z Erste Group přichází Jozef Síkela

Technologicky zaměřený PRIME FUND oznámil novou personální posilu. Na pozici spoluzakladatele a partnera přichází ze světa bankovnictví Jozef Síkela (53), který má za sebou již 30 let úspěchů v bankovnictví ve střední a východní Evropě. Jako člen představenstva rakouské bankovní skupiny Erste Group byl u všech větších transakcí od roku 2015. Předtím působil mimo jiné jako CEO Slovenské spořitelny, ukrajinské Erste Bank a vybudoval korporátní bankovnictví v České spořitelně. Nyní se v PRIME FUND chce zaměřit na inovativní technologie v oblasti e-commerce, cloudu, infrastruktury, IT vývoje, blockchainu či internetu věcí (IoT).

Jozef Síkela se ve finančnictví pohybuje už 30 let, z toho 18 let strávil na vysokých manažerských pozicích v bankách vlastněných skupinou Erste Group, která patří mezi největší hráče na středoevropském a východoevropském trhu. Vybudoval korporátní bankovnictví České spořitelny, jako generální ředitel Erste Bank na Ukrajině se musel vypořádat s ekonomickou krizí a Slovenská spořitelna pod jeho vedením více než zdvojnásobila své zisky a posbírala řadu významných ocenění. Od roku 2015 byl členem představenstva celé skupiny Erste Group až do roku 2019, kdy odešel po výměně CEO. Disponuje tak dekádami zkušeností z korporátního bankovnictví a navíc se specializací na risk assessment. V PRIME FUND nyní může tyto zkušenosti využít novým způsobem.

„Někdo se může divit, že jdu z velké bankovní skupiny do nově vznikajícího fondu, a lidé se ptají, zda mi to nebude málo. Pro mě je však nejdůležitější, s kým pracuji a jak mě ta práce baví a naplňuje,“ vysvětluje kariérní změnu nový partner PRIME FUND. „Tady jsem našel skupinu lidí, se kterými si rozumíme a se kterými chceme vybudovat něco nového. Výhodou nového projektu je i fakt, že tady na mě nečekají žádní kostlivci ve skříni. Mám jedinečnou šanci stát hned od začátku u slibného projektu, který se soustředí na budoucnost,“ dodává Síkela.

Svět se mění velice rychle a některým změnám budeme muset jít naproti dříve, než jsme čekali. V tom bude bezesporu hrát prim technologie,“ říká Jozef Síkela. „Pro mě je velice zajímavé objevovat atraktivní projekty v oblasti inovativních technologií s rozumnou mírou rizika a spojovat je s investory.“

Netradiční investiční strategie „EQUITECH“

„Jozef je finančníkem těžkého kalibru a je pro nás obrovskou posilou. Má zkušenosti s jednáním s velkými a zaběhnutými korporacemi a zároveň se ve své kariéře specializoval na řízení rizika. To jsou klíčové schopnosti pro náš fond, který investuje na základě naší vlastní strategie EQUITECH. Ta se soustředí na kombinaci investic do inovativních technologických řešení a zároveň do zaběhnutých společností, které z těchto nových technologií mohou těžit,“ vysvětluje zakladatel fondu Jan Svoboda.

Jozef Síkela se připojuje k celé řadě zkušených lidí, mezi které kromě Jana Svobody patří také Lubomír Oravec (zakladatel Erbia Business Club), Adam Juřica (dříve ředitel správy majetku AVANT IS, spoluautor zákona o investičních společnostech a investičních fondech) , Josef Donát (právník roku 2014 v oblasti ICT), Josef Vorel (dříve klíčový obchodník v HP a obchodní ředitel v O2 ICT) či Radomír Čech (zakladatel marketingové agentury FAST FORWARD/YOUNG & RUBICAM). Fond má zároveň podporu ve svém partnerovi, advokátní kanceláři Rowan Legal.


Více o PRIME FUND
Fond se od svého počátku řídí vlastní investiční strategií EQUITECH, podle které vyhledává a investuje do společností s významným know-how a kompetencemi v oblasti nových technologií, inovativních přístupů, cloudových a e-commerce řešení, infrastrukturních služeb, IT vývoje, kryptoměn, blockchainu a dalších firem zabývajících se inovacemi. Díky těmto firmám a také kompetencím partnerů fondu nabízí PRIME FUND zavedeným společnostem nový směr s přerodem v inovativní a úspěšné firmy využívající nejmodernější technologie s možností globálního působení. Novým technologickým projektům pak nabízí pomoc při jejich růstu, proniknutí do světa velkých zákazníků a v neposlední řadě například s mezinárodní expanzí.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688