Lidé (Lidé)
Lidé  |  12.03.2021 20:02:33

Spořitelna jede na „zelenou“: představila manažera pro udržitelnost a podepsala Memorandum

Posilovat ekologické a společensky odpovědné podnikání, které povede k posilování udržitelné prosperity Česka. Takový cíl si vytyčila Česká spořitelna za jeden ze svých strategických záměrů.

Aktivity spořitelny směřující k udržitelnému, společensky odpovědnému podnikání bude v bance koordinovat Matúš Púll. Ten byl s platností od 1. března 2021 jmenován do pozice manažera pro udržitelnost (Chief Sustainability Officer). Bude přímo podřízen předsedovi představenstva Tomáši Salomonovi.

Úkolem Matúše Púlla bude řídit a koordinovat jak vnitřní činnosti banky, tak i její externí aktivity, aby spořitelna se spořitelna stala klíčovým hráčem ve formování udržitelného rozvoje Česka. Matúš Púll bude spolupracovat s dalšími útvary v bance (právní, compliance, risk, a další) a bude také aktivně vyhledávat příležitosti pro další posilování role spořitelny v oblasti environmentální, sociální a oblasti správy a řízení společnosti („ESG“ - Environmental, social, governance).

Česká spořitelna se od svého založení v roce 1825 významně podílela na formování naší společnosti a posilování její prosperity. Pokračovat v této roli vnímáme jako jednu z našich povinností. Je přitom zřejmé, že budoucí růst i prosperita musí být založena na udržitelnosti. Proto chce spořitelna nejen jít sama příkladem ve svých činnostech, ale také pomáhat našim klientům transformovat jejich aktivity směrem k dlouhodobé udržitelnosti,“ zdůraznil Matúš Púll.

Spořitelna podepsala Memorandum ČBA pro udržitelné finance

Česká spořitelna také na půdě České bankovní asociace (ČBA) iniciovala spolu s devíti dalšími bankami založení Komise pro udržitelné finance a podepsala Memorandum pro udržitelné finance. Jedná o první explicitní společný závazek bank, že budou dodržovat zásady udržitelného financování a podnikání ať již ve vztahu ke klientům, dodavatelům, vůči státu, tak i ve svých činnostech.

„Naším záměrem je v yslat jasný signál firemnímu sektoru i státu, že banky jsou odhodlány pomáhat svým klientům i celému trhu tak, aby směřoval ke snížení uhlíkové stopy, ekologické zátěže a k udržitelnosti,“ zdůraznil Matúš Púll. „Důležité bude dohodnout se na standardech pro reporting v oblasti ESG, který se zatím potýká s roztříštěností a snižuje se tak srovnatelnost i vypovídající schopnost jednotlivých ESG reportů. Věříme, že iniciativa bank může být příkladem i pro ostatní.“

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688