Lidé (Lidé)
Lidé  |  08.03.2021 10:19:44

Pavel Klema nově řídí český startup Bondster

Novým generálním ředitelem (CEO) českého FinTech startupu Bondster se stal Pavel Klema. V oblasti finančních služeb se pohybuje již 14 let a pracoval například pro Air Bank. Do Bondsteru přichází ze společnosti Profi Credit, kde též zastával funkci generálního ředitele.

Ve funkci CEO se chce Pavel Klema především zaměřit na další růst společnosti Bondster, která vznikla v roce 2017 a je po Zonky aktuálně dvojkou na tuzemském P2P trhu. Kromě posílení pozice v Česku je jeho cílem posunout Bondster i mezi top 3 evropské P2P platformy. Soustředit se chce především na akvizici zahraničních investorů, kde vnímá velký potenciál. Zaměří se také na rozšíření palety investičních příležitostí na platformě, což dále zlepší možnosti diverzifikace investic. Mezi jeho cíli je rovněž udržení stávajícího tempa technologického rozvoje Bondsteru.

„P2P sektor je v poslední době, i přes celosvětově ekonomicky nelehké časy, ve výrazném vzestupu. Bondster má dle mého názoru obrovský potenciál dalšího růstu a já jsem opravdu rád, že toho mohu být součástí,“ říká Pavel Klema.

Online investiční platforma Bondster.cz od svého vzniku v roce 2017 zaznamenává kontinuální růst. Jen v roce 2020 došlo k 62 % nárůstu celkové sumy peněz, kterou lidé na online platformě investovali, a částka na konci loňského prosince dosáhla celkově proinvestovaných 1,4 miliardy korun. Na vyplacených úrocích pak investoři za dobu fungování platformy získali již více než 62,6 milionů korun.

„Hledali jsme někoho zkušeného, kdo léta působil v oblasti financí a zároveň ho osloví způsob, jakým k investování přistupujeme my v Bondsteru. Obojí jsme našli právě u Pavla Klemy,“ dodává jednatel Bondsteru Michäel März.

Bondster je česká FinTech společnost, která zprostředkovává investice do půjček. Vznikla v roce 2017 a funguje jako trh investic, který propojuje investory z řad široké veřejnosti s důvěryhodnými poskytovateli půjček. Nabízí tak alternativu k tradičnímu investování. V zájmu snížení rizika jsou půjčky zajištěny např. nemovitostí, movitými věcmi nebo garancí zpětného odkupu. Prostřednictvím trhu Bondster mohou investoři jednoduše a bez znalostí finančního trhu dosáhnout nadstandardní průměrný roční výnos 12 % ročně. Společnost je součástí české investiční skupiny CEP Invest.
Statistiky a grafy o růstu společnosti najdete na stránce https://www.bondster.com/cz/statistika.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688